Brit külügyminiszter: Nem véletlenül titkosak a nemzetbiztonsági iratok

2013. november 10. 14:29

A brit nemzetbiztonságot is veszélyeztetik a Snowden által kiszivárogtatott adatok - mondta William Hague a BBC-nek. Hozzátette: a nemzetbiztonsági műveletek nem véletlenül titkosak.

2013. november 10. 14:29

A brit külügyminiszter azt mondta: a kiszivárogtatások miatt nehezebbé vált Nagy-Britannia és más országok védelme a terrortámadásoktól, mert azok, akik kárt akarnak okozni,„most könnyebben elkerülhetik a felderítést.”

Ugyanezt állapították meg minapi nyilvános parlamenti meghallgatásukon a brit biztonsági és elhárító szolgálatok vezetői is. A londoni alsóház hírszerzési és nemzetbiztonsági bizottsága az utóbbi hónapokban kibontakozott lehallgatási botrány ügyében idézte be az elhárítás (MI5), a hírszerzés (MI6) és a kommunikációs figyelőszolgálat (GCHQ) vezetőit, akik most először jelentek meg együtt a nyilvánosság előtt.

Sir John Sawers, az MI6 vezetője kijelentette, hogy Edward Snowden kiszivárogtatásai „rendkívüli károkat” okoztak, és kockára tették a brit szolgálatok műveleti képességét. Sawers szerint nyilvánvaló, hogy Nagy-Britannia ellenségei „most dörzsölik a tenyerüket” örömükben, az al-Kaida terrorhálózat „habzsolja” a kiszivárogtatott információkat, és ezt a Nyugat biztonsága sínyli meg.

William Hague a vasárnapi BBC-műsorban kijelentette: a nemzetbiztonsági műveletek „nem véletlenül titkosak”, és a brit biztonsági szolgálatok tevékenysége más országokban is emberéleteket ment meg.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. november 11. 10:46
Az, hogy nem szeretik a hazaárulókat érthető. Az viszont nem, hogy miért futhat be ekkora karriert egy hazaáruló, mint showden. Persze ehhez kelet az oroszok hathatós védelme.
kjkj945
2013. november 10. 17:39
Ja most már tudom, ezért nem hozzák nyilvánosságra az ügynök listát a 800+300 ezeret!
magnamater
2013. november 10. 16:33
Ugyan, ki törődne itt a brit nemzetbiztonsággal - mikor bizonyos kémrepülők berepültek ide, azzal se foglalkozott senki.
sellafield1957
2013. november 10. 15:17
teccik tunnyi mi tökhülye átlagemberek itten azt gondoljuk ,hogy a titkosszolgálatnak az is feladata , dolga, kötelessége hogy vigyázzon a megszerzett titkaira , ha ez nem sikerül , és egy kósza szellő véletlenül kifújja az ablakon a dokumentumokat ... hát az önmagára a szolgálatokra nézve jelentéssel bír :konkrétan tökhülye idióták vezetik akik nem veszik észre a potenciálisan veszélyes biztonsági réseket időben , a saját biztonsági rendszerükben sem ... tehát akik nem képesek , átlátni szakszerűen üzemeltetni az egyébként is túlságosan nagyra növesztett bürökratikus nyomorral jól teletűzdelt ganajdombjukat . az adófizetőben ezután joggal merül fel a kérdés : ha ezek a csökött agyú centrálisan unintelligence agency debilek nem képesek a titkokat megőrizni, (és ez biztonsági kockázatokat jelent nekem) akkor miért is fizetem őket ??? miért kifelé mutogatnak és az al kaidával meg ilyen olyan veszélyekkel riogatva akarják saját fontosságukat igazolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!