Magyarország kiadja Ukrajnának Sepelevet

2013. október 02. 09:19

A több súlyos bűncselekménnyel meggyanúsított egykori ukrajnai parlamenti képviselőt feleségével együtt júliusban fogták el Budapesten; menedékjogot kértek, amit a bíróság elutasított, és hiába fellebbeztek, a magyar kormány ki akarja adni őket.

2013. október 02. 09:19

A Magyar Nemzet értesülései szerint Magyarország kiadja Ukrajnának a felbujtóként gyilkossággal, annak kísérletével vádolt, illetőleg meggyanúsított Olekszandr Sepelevet. Az egykori ukrajnai parlamenti képviselőt nemzetközi elfogatóparancs alapján júliusban fogták el feleségével együtt Budapesten. Sepelev és felesége menedékjogot kért, amit azonban a bíróság elutasított, mert nem találta megalapozottnak a politikai üldöztetést. A lap szerint Sepelevék fellebbeztek a döntés ellen, ami lassítja ugyan a kiadatást, de a kormány álláspontja szerint az ukrajnai politikusnak és feleségének hazájában kell felelniük a vádakra.

Vaszilij Nevolija, az Interpol ukrajnai vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, a kiadatás után várhatóan további súlyos bűncselekményekkel gyanúsítják majd meg Sepelevet.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2013. október 02. 11:52
Legalább konzekvens az állásfoglalás. Nem leszünk gyanús alakok diplomáciai menedéke, se viselkedni nem bíró külföldi marakodók igazságtevője.
bsandor
2013. október 02. 09:36
nehogy kiadjatok valakit valakinek,elegem van naponta faforgácsoló szerszámokról tudományos értekezéseket olvasnom,a szalámin hegedülő béréből levonjuk az elteatását
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!