Vasárnap koronázzák meg Fülöpöt

2013. július 21. 10:35

II. Albert húsz év uralkodás után mondott le a belga trónról, Fülöp fiát a nemzeti ünnepen, vasárnap koronázzák.

2013. július 21. 10:35

Fülöp királynak nehéz dolga lesz, hiszen egy széthúzó országban kell az egységet mutatnia. Az alapvetően is létező nyelvi-kulturális különbségek mellett egyre erősebb a Vallóniát finanszírozni nem kívánó flamandok hangja, akik elszakadnának az elmaradottabb régiótól.

II Albert húsz évig uralkodott Belgiumban, s az utóbbi évek belpolitikai válságai idején aktív szerepet vállalt annak ellenére, hogy az uralkodót alapvetően ceremoniális jogkörök illetik meg. Leköszönő beszédében is egységre szólította fel a belgákat, arra kérve őket, hogy higgyenek Európában. Albert szerint csak európai keretek között tudják elérni a céljaikat.

Fiáról az 53 éves Fülöp a politikában járatlan és otthonosabban mozog francia nyelvi közegben. A közvélemény kutatások szerint ezért Vallóniában népszerűbb.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2013. július 21. 20:03
"Leköszönő beszédében is egységre szólította fel a belgákat, arra kérve őket, hogy higgyenek Európában." Már Európa szivében is kérni kell a népet, hogy higgyenek a brüsszeli bürokratákban?
Akitlosz
2013. július 21. 18:19
Belgium egy felesleges ország. Vallóniát Franciaországhoz, Flandriát pedig Hollandiához kellene csatolni. Belga nép nem létezik.
Sieger
2013. július 21. 12:26
Majomparádé!
gutman
2013. július 21. 12:21
Ki a faszt érdekel,hogy ezek a bohócok mit csinálnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!