Tizenöt országtól kért politikai menedéket Snowden

2013. július 02. 08:26

A The Los Angeles Timesnak nyilatkozó orosz diplomata nem nevezte meg a Snowden által kiválasztott 15 országot.

2013. július 02. 08:26

Az amerikai titkosszolgálatok adatgyűjtési gyakorlatát kiszivárogtató Edward Snowden hétfőn orosz  külügyi tisztségviselőkkel találkozott Moszkvában, akiknek 15 országhoz szóló politikai menedékjog-kérelmet adott át – jelentette hétfőn internetes kiadásában a The Los Angeles Times. „Ez kétségbeesett lépés volt a részéről, miután Ecuador elutasította, hogy politikai menedéket biztosítson a számára” – mondta az amerikai lapnak a neve elhallgatását kérő orosz illetékes.

Az orosz diplomata a The Los Angeles Timesnak nem nevezte meg a Snowden által kiválasztott 15 országot, de az orosz bevándorlásügyi hivatal a nap folyamán közölte, hogy az amerikai informatikus Moszkvához fordult menedékért. 

Snowden június 23-án érkezett Moszkvába Hongkongból ecuadori menlevéllel, és állítólag azóta is a Seremetyjevo-2 repülőtér tranzitvárójában tartózkodik. Nincs érvényes úti okmánya és vízummal sem rendelkezik, ezért nem léphet be Oroszország területére. Repülőjegyet sem vásárolhat, így nem tudja elhagyni Moszkvát.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celkereszt
2013. július 02. 11:44
Snowden titkos LMP-és. Azt hitte, hogy lehet más a politika.
bigyomail
2013. július 02. 10:18
Oszt mégis mit várt? Sehol nem szeretik az olyanokat, akik kiteregetik a titkosszolgálatok tevékenységét. Azon egyszerű oknál fogva, hogy mindenkinek van titkosszolgálata és mindegyik kémkedik. Csupán abban reménykedhet, hogy talál olyan országot, ahol fel tudják használni az Amerika ellenes érzelmek szítására belpolitikai érdekből. Szeretni ott sem fogják, de használni igen.
nyugalmazott tanár
2013. július 02. 09:13
Szerencsétlen ember. Tudhatná, hogy Trockijt is utolérték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!