Tízezren tüntettek Kijevben

2013. április 07. 17:12

Becslések alapján tízezren tüntettek vasárnap Kijevben a regnáló kormány leváltása érdekében, miután az elnök rendeletben részesítette kegyelemben az Jurij Licenko egykori belügyminisztert.

2013. április 07. 17:12

Az ellenzék felhívására vasárnap becslések szerint legalább tízezren tüntettek az ukrán vezetés ellen Kijev központjában. A tüntetésen a három ellenzéki párt vezetője, Arszenyij Jacenyuk, a Haza frakcióvezetője, Vitalij Klicsko profi ökölvívó az UDAR és Oleh Tyahnyibok, a nacionalista Szabadság párt vezére üdvözölte, hogy Jurij Lucenko volt belügyminiszter kiszabadult a börtönből.

A politikai vezetők beszédeikben követelték Julija Timosenko volt kormányfő szabadon bocsátását is. Követelték még a kijevi főpolgármester-választás kiírását, továbbá törvénytelennek minősítették a kormány által a napokban a parlament épületén kívül tartott ülését, illetve az ott megszavazott jogszabályokat.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!