Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Korlátoznák a szabad munkaerő-áramlást brit képviselők

2013. március 29. 11:39

A munkáspárti Frank Field és Churchill unokája, a konzervatív Nicholas Soames nyílt levele szerint fenntarthatatlan a nagy-britanniai bevándorlás jelenlegi szintje. Felvetették: meg kellene vizsgálni, hogy magas munkanélküliségi időszakokban korlátozható legyen az EU-n belüli szabad munkaerő-áramlás.

2013. március 29. 11:39

Meg kellene vizsgálni az EU-országok közötti szabad munkaerő-áramlás korlátozásának lehetőségét magas munkanélküliséggel jellemzett időszakokban – írta pénteken megjelent cikkében két tekintélyes brit parlamenti képviselő. Frank Field, az ellenzéki Munkáspárt veterán politikusa, és Nicholas Soames, a kormányzó Konzervatív Párt alsóházi képviselője – Sir Winston Churchill néhai miniszterelnök unokája – a The Daily Telegraph című vezető konzervatív napilapban közölt nyílt levelében „fenntarthatatlannak” nevezte a nagy-britanniai bevándorlás jelenlegi szintjét.

Hangsúlyozták: a kelet-európaiak bevándorlási hullámának eddigi tanúsága szerint a külföldről érkező EU-munkavállalók zöme alacsony képzettséget igénylő munkaköröket tölt be, Nagy-Britanniának ugyanakkor magas képzettségű bevándorolókra van szüksége a gazdasági növekedés beindításához. A két képviselő szerint a jelenlegi bevándorlási folyamat fenntartásának „semmi értelme”, különösen most, amikor egymillió 18-24 év közötti brit fiatalnak nincs munkája.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scotsman
2013. március 29. 15:08
Pedig fel kell készülni hogy nem lesz munka. egész Európában!M indenkit haza fognak zavarni mert a bennszülötteknek fog kelleni a minka!! Szép lassan vége lesz a komfi életnek! Mindenhol!!Egyre többet kell majd dolgozni, egyre kevesebb pénzért és hallgatni kell!! Noku szakszervezet!! Nincs munka, nem is lesz munka!! Multi bácsi kicsavarozza üzemét és már viszi is keletre!! A csarnokokba meg majd lehet focizni!!
KannibálTatárÚr
2013. március 29. 13:41
A szabad munkaerő-áramlás hülyeség, akár az EU. Egy ország sem törődik a munkahely-teremtéssel, mind másikra vár. A kormányok a munkanélkülieknek külföldön való munkakeresést ajánlanak. (A fizetést azért felveszik, mint ha ők teremtenék a munkahelyeket).
ketroot
2013. március 29. 12:37
"...amikor egymillió 18-24 év közötti brit fiatalnak nincs munkája." Amíg dehonesztál nekik elmenni minimálbérért dolgozni, addig nem is lesz.
lófasztsetudszdeazértugatsz
2013. március 29. 12:27
a héten a tőke szabad áramlását már korlátozták rohad már az európai szovjetunió is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!