Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Spiró: Mióta nincs atombombánk, kevésbé vagyunk érdekesek

2013. február 27. 09:56

Eladható Izraelben a magyar irodalom? A NOL TV a jeruzsálemi könyvvásáron járt utána.

2013. február 27. 09:56

A NOL TV stábja a Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásáron a magyar irodalomról, valamint arról kérdezte a helyieket, hogy mit tudnak a magyar belpolitikáról.

Nagy Gabi, a Drory Izraeli Magyar Könyvtár képviseletében elmondta: „Nagyon sok magyar él itt, és akik kijönnek, azok nem tudnak elszakadni. Magyar kultúrába születtek, az az anyanyelvük. Ez egy olyan kapocs, ami egy életre szól”. A Librit képviselő Sárközy Bence elmondta, amikor Izraelben a magyar irodalomról beszélnek, a humorunkat mindig megemlítik. Hozzátette, hogy a hazai kulturális életre „nem panaszkodhatunk”.

Arra a kérdésre, hogy Magyarországról milyen hírek jutnak el Izraelbe, Attila Somfalvi újságíró azt mondta: „Elég rossz hírek, főleg a politikai helyzetről van szó”. Hozzátette: „Magyarország még most is egy olyan hely, ahová izraeliek szeretnek menni. Nem mindenki forog az utcán, hogy »Hallottad, mi történt Magyarországon?«

Az utca embereit is megkérdezték, mit hallottak országunkról – többségében nem tudtak válaszolni, bár sokuknak volt valamilyen magyar kötődésük. Egyikük azonban elmondta, hogy az izraeliek tisztelik a magyarokat, és arra buzdítják őket, hogy látogassanak Jeruzsálembe.

Röhrig Géza író, költő így nyilatkozott: „Nem hiszem, hogy többet, vagy kevesebbet olvasnának az emberek attól függően, hogy Magyarországon politikai értelemben mi történik”. Egy József névű helyi lakos szerint viszont „az a bizonyos kongresszusi képviselő... Ha ő azt akarja, hogy a képviselőket megnézzék, hogy ki a zsidó, ki nem zsidó, ez a téma ott most felmerült. Nem szimpatikus dolog”.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. február 28. 08:27
"Egy József névű helyi lakos szerint viszont „az a bizonyos kongresszusi képviselő... Ha ő azt akarja, hogy a képviselőket megnézzék, hogy ki a zsidó, ki nem zsidó, ez a téma ott most felmerült. Nem szimpatikus dolog”." Bagoly huhug a verébnek...
OHM
2013. február 27. 20:12
Ez a faszi egy szponzorált geciputony! A nol pediglen egy magyarellenes szarzacskó.
daniel1992
2013. február 27. 16:14
Jellemző mi jut eszükbe :D ott olcsó az élet xd
daniel1992
2013. február 27. 16:09
hogy a noltv maradt volna jeruzsálembe...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!