A parlamentben nem bunyózna Vitalij Klicsko

2012. november 01. 17:50

A profi ökölvívóból lett politikus, Vitalij Klicsko ígéri, hogy igyekszik elkerülni a verekedéseket az új ukrán parlamentben, és az általa vezetett UDAR (Ütés) párt frakciójának tagjai fegyelmezetten végzik majd munkájukat a törvényhozásban.

2012. november 01. 17:50
„Szeretném, ha a verhovna rada (parlament) független hatalmi intézmény lenne, hogy ott az ország érdekében szükséges törvények szülessenek, és hogy a fejlődésről szóló viták színhelye legyen. Igyekszünk megelőzni a verekedéseket, inkább más módszerekkel fogunk érvényesülni” - jelentette ki a pártelnök a Szegodnya című ukrán lapnak adott interjújában, amelyet az újság csütörtökön tett közzé honlapján. 
 
Arra a kérdésre, hogy mit tesz, ha frakciójából képviselőtársai esetleg átülnek a Régiók Pártjához, leszögezte: minden képviselőjelöltjük esküt tett, hogy nem hagyja el az UDAR frakcióját, hű marad a párt elveihez, és végrehajtja a párt programját. „Biztos vagyok abban, hogy megtartják nyilvánosan tett ígéretüket” – tette hozzá. 
 
Eközben a listára leadott szavazatok 99,5 százalékának összesítése után első helyen a Régiók Pártja áll 30 százalékkal, mögötte a Julija Timosenko volt kormányfőt támogató Egyesült Ellenzék 25,5 százalékkal. Az UDAR csaknem 14 százalékot szerezve került a harmadik helyre. Negyedik a Kommunista Párt 13,2 százalékkal, ötödik pedig a nacionalista Szvoboda (Szabadság) párt 10,4 százalékkal.
 
Az egyéni jelöltekre leadott szavazatok feldolgozottsága is meghaladja a 99 százalékot, ám néhány körzetben még nem fejeződött be az összeszámlálás. A leggyengébben Cserkaszi megye egyik választási kerületében állnak, ahol még a szavazatok felét sem számolták össze. A központi választási bizottság számítógépes adatai szerint nincs meg a 100 százalékos feldolgozottság Vinnyica, Kijev, Lviv, Herszon, Hmelnyickij megyékben, illetve a fővárosban sem. 
 
A 450 fős parlamentbe a képviselők fele pártlistákról, a másik fele a 225 egyéni választókörzetből kerül be.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!