Ukrajna - Összevertek egy Timosenko-párti parlamenti képviselőjelöltet

2012. október 05. 11:29

Ismeretlenek összeverték a Julija Timosenko bebörtönzött ukrán exkormányfő mögött álló Egyesült Ellenzék egyik képviselőjelöltjét és helyi kampányfőnökét a nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében.

2012. október 05. 11:29

Olekszandr Kszenzsukot azért verték meg, mert összetévesztették az ellenzék egyik vezető politikusával, Hennagyij Moszkal ellenzéki parlamenti képviselővel, egykori belügyminiszter-helyettessel. 

Moszkal a Korreszpondent ukrán hírportál pénteki jelentése szerint újságíróknak elmondta, hogy az incidenst megelőzően sajtótájékoztatót tartott a megyében lévő Kamjanec-Podolszkban. „A sajtótájékoztató után bennmaradtam még beszélgetni az újságírókkal. A kampányfőnök viszont, aki egyébként külsőleg hasonlít rám, elindult, ám a kijáratnál öt ismeretlen fiatal férfi állta el az útját. Azt kérdezték tőle, hogy te vagy Moszkal? Erre ő igennel válaszolt, hogy engem védjen” – mesélte a parlamenti képviselő, aki szerint a támadók flakonokból ismeretlen folyadékot fújtak a megyei politikus arcába, többször megütötték, majd elmenekültek a helyszínről. 
 
Kszenzsukot a támadás után kórházba szállították kivizsgálásra, állapotáról nincs hír. A helyi rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. Moszkal hozzáfűzte, hogy a szemtanúknak sikerült mobiltelefonnal lefotózniuk a támadók közül kettőt, a fényképeket átadták a rendőrségnek. 
 
Egy héttel ezelőtt a Luhanszk megyei Krasznij Lucs városában az ellenzéki Ukrán Néppárt helyi jelöltjének kampányfőnökét késelték meg az utcán.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!