Nem haragszik Clint Eastwood paródiája miatt Obama

2012. szeptember 03. 08:43

A színész a republikánusok elnökjelölt-állító konvencióján egy üres székkel figurázta ki Obamát, aki az USA Today internetes kiadásának a paródiáról azt nyilatkozta, „ha valaki tényleg megsértődik, annak talán egy másik hivatást kellene választania.”

2012. szeptember 03. 08:43

A 82 éves, Oscar díjas színész-rendező-zeneszerző csütörtökön, a republikánus konvenció záró estjén, nem sokkal Mitt Romneynak az elnökjelöltséget elfogadó beszéde előtt egy monológot adott elő. Ennek során úgy tett, mintha egy üres székkel beszélgetne, amely Obamát jelképezte. Az előre megírt szöveg nélkül, meglehetősen csapongóra sikeredett, 12 percig tartó előadás során Eastwood egyebek között a be nem tartott ígéreteit kérte számon láthatatlan beszélgetőpartnerén. Egyértelművé tette, hogy most már ideje lenne átadnia a helyét Romneynak és a közönség derültsége közepette, két alkalommal azt is elimitálta, hogy „Obama” alpári sértéseket vág a fejéhez.

A jelenet végén a vele kórusban együtt tartó közönséggel együtt mondta ki – a hivatalban lévő elnöknek szánva – az általa a hetvenes években alakított kemény, San Francisco-i zsaru, „Dirty” Harry Callahan szállóigévé vált fenyegetését: „Gyerünk! Hadd legyen egy jó napom”. Az Eastwood-monológ Amerika-szerte vitákat váltott ki és több médiumban közel akkora figyelmet kapott, mint a Romney-beszéd. A republikánus vezetés félig-meddig el is határolódott tőle, rámutatva, hogy a 82 esztendős művész nem hivatásos politikus.

Obama a USA Today-nek az elnöki különgép fedélzetén nyilatkozva kijelentette, hogy „hatalmas Clint Eastwood-rajongó”, aki szerinte „nagyszerű színész, de még jobb rendező”. Az elnök a kérdésre, hogy megsértődött-e, így válaszolt: „ha valaki tényleg megsértődik, annak talán egy másik hivatást kellene választania.”

Az elnök a Twitteren is megválaszolt Eastwoodnak. A mikroblog-oldalán közzétett egy fotót, amely egy széken ülve, egy kabinettanácskozáson ábrázolja. „Ez az ülés foglalt” – kommentálta a képet Obama.

A demokraták kedden ülnek össze a saját elnökjelölt-jelölő konvenciójukra az észak-karolinai Charlotte-ben. Az elnöknek, akit a pártja ismét felhatalmaz majd a Fehér Házért folytatott küzdelemre, feltették a kérdést, vajon az övéi is készülnek-e hasonló előadásra? „Az hiszem, mi elég egyenesen fogunk játszani” – felelt Barack Obama.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolinho723
2012. szeptember 03. 11:29
Értitek megközelíthetetlen istenek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!