Metil-alkoholos tragédiahullám Csehországban

2012. szeptember 13. 14:35

Csehországban egyre növekszik a metil-alkoholtól elhalálozott emberek száma. A hatóságok ezért betiltották a tömény szeszesital árusítását a kioszkokban és a piacokon.

2012. szeptember 13. 14:35

Csütörtökre már 18-ra emelkedett Csehországban a metilalkohol-mérgezés áldozatainak száma. Morvaországban kerül kórházba a legtöbb ember a mérgezés tüneteivel. Ezért betiltották a tömény szesz árusítását a cseh utcákon, kioszkokban, piacokban. A rendelkezés a hivatalos visszavonásig marad érvényben – közölte Leos Heger egészségügyi miniszter sajtóértekezleten.

A hatóságok nagy erőkkel kutatnak az elkövető, vagy elkövetők után. Bezárják azokat a helyeket, ahol ismeretlen italokat árulnak, s több ezer boltot ellenőriznek. Az ügyben eddig négy gyanúsított van, de a vizsgálatok még folyamatban vannak, az eredmények nem ismeretesek. Nagyban nehezíti a rendőrség munkáját, hogy több mérgezést szenvedett személy a boltokban, rendes, zárjeggyel ellátott üvegekben vásárolta az italokat. A nyomozás során egy dél-morvaországi, Drak nevet viselő pálinkafőzde neve is felmerült, de a cég visszautasította a vádakat, sőt, egymillió koronás díjat ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni a pancsolt szesz gyártóit. A laboratóriumi eredmények még nem ismertek.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
G. Pantyelejevics
2012. szeptember 13. 17:34
Éljen soká az otthoni pia pancsolás!
egysegelem
2012. szeptember 13. 16:52
Varom, hogy Klaus elmondja, hogy ez is az EU hiaba, es o nem tamogat semmifele foderaciot. :)
kaktuszvirág
2012. szeptember 13. 16:37
Miért nem sört isznak?
kjkj945
2012. szeptember 13. 16:26
A metanol az tiszta! Könnyű összekeverni az etil alkohollal. "A metanolt gyakran használják belső égésű motorok üzemanyagaként, többnyire benzinnel 20-40% arányban keverve""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!