Játékpisztollyal rálőttek Klaus cseh köztársasági elnökre

2012. szeptember 28. 18:19

Játékpisztollyal rálőtt Václav Klaus cseh államfőre egy férfi pénteken délután az észak-csehországi Chrastava kisvárosban, amikor az elnök egy hídavatáson a tömegben sétált.

2012. szeptember 28. 18:19

Klausnak a cseh hírtelevízió jelentése szerint semmi baja nem történt, s az incidenst nem is nagyon akarta kommentálni. Állítólag csak annyit mondott, hogy sok bolond ember van a világon, majd továbbment. A férfit a rendőrség azonnal őrizetbe vette, és elszállította a helyszínről.

Klaus a helyszínen maradt, s tovább beszélgetett az ottani politikusokkal és a helyi lakosokkal. Az incidens röviddel 15 óra után történt, amikor Klaus a felújított híd megnyitása után emberekkel körülvéve a hídon sétált. Az incidenst csak az elnök közvetlen közelében állók vették észre.

Az elnök mellett álltam, amikor egy férfi a másik oldalról Klaus oldalához nyomott egy pisztolyt, és többször meghúzta a ravaszt. Néhány kattanást hallottam, s az első pillanatban, nem is értettem, miről van szó” – mondta Michael Canov, a kisváros polgármestere újságíróknak.

A terepszínű katonai gyakorlóruhába öltözött férfi megpróbált ugyan elfutni és elvegyülni a tömegben, de az elnök testőrei rövidesen elkapták és átadták a rendőrségnek. Az állítólag 26 éves férfi kihallgatása folyamatban van. Szemtanúk szerint a férfi egy harci játékoknál használatos, úgynevezett airsoft pisztollyal volt felfegyverezve, amely „alacsony energiájú” légfegyvernek számít, és műanyag gömblövedékeket lő ki.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szonja
2012. szeptember 29. 11:26
Mégis minek fizeti a testőreit? Dísznek? Pancserek.
vizipipa
2012. szeptember 29. 00:11
Az a pisztoly igazi is lehetett volna. És akkor világméretű szalagcímként értesültünk volna az ügyről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!