Bírálta a Wiesenthal Központ az ausztrál bíróságot

2012. augusztus 15. 16:26

A náci háborús bűnösök felkutatásával foglalkozó Simon Wiesenthal Központ szerdán élesen bírálta az ausztrál legfelsőbb bíróságnak azt a döntését, amely szerint nem adható ki Magyarországnak a háborús bűncselekményekkel gyanúsított Charles Zentai (Zentai Károly).

2012. augusztus 15. 16:26

Efraim Zuroff, a központ jeruzsálemi irodájának vezetője nyilatkozatában megkérdőjelezte a magyar kiadatási kérelem elutasításának megalapozottságát és emlékeztetett arra, hogy számos náci háborús bűnöst adtak ki Németországnak, hogy ott bíróság elé állítsák olyan cselekményekért, amelyek elkövetésük idején még nem számítottak bűntettnek.

Zuroff szerint a döntés olyan szomorú végkövetkeztetést jelez, amely szerint tökéletesen eredménytelenek Ausztráliának azok az erőfeszítései, hogy a nála menedéket talált sok náci háborús bűnös egyikét is felelősségre vonják. Az irodavezető „együttérzéséről biztosította a Zentai és cinkosai áldozatává vált Balázs Péter családját, amely megpróbálta érvényre juttatni az igazságot, ám ebben az ausztrál hatóságok megakadályozták”.

Az ausztrál legfelsőbb bíróság helybenhagyta azt a korábbi szövetségi bírósági döntést, amely szerint a 90 éves, Perth-ben élő férfi nem adható ki Magyarországnak, mert a „háborús bűn”, amivel vádolják, az elkövetése idején még nem szerepelt a magyar jogrendben, így azért nem is lehet felelősségre vonni.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2012. augusztus 15. 21:54
'Amikor a jegfelsőbb bírák a legaljasabb bűnösöknek aszisztálnak,a válságok egyik legsúlyosabbika.' Legfelsobb, akarod mondani, etc. A valsagok ilyeten legsulyosabbika, a kommunistak, nagy igazsagszolgaltatas deficit van ottan, annyira, hogy Izrael nem csak ki nem adta, de nem is perelte, targyalta maga sem a Lo. es egy balti orszag altal kert kommunista tomeggyilkost. Szoval, mi van? Beeges. Erkolcsileg mindenkeppen. Szarhazi gyilkosok. Ennyi.
Csigorin
2012. augusztus 15. 21:26
Nurnberggel ne takarozzanak, a huszadik szazad legnagyobb jogsertese. Maga a visszamenolegesseg, amikor a dolyfos gyoztes itel a vesztes felett. Partatlanul, persze. Az igazsagszolgaltatas alapjainak labbal tiprasa. Felelossegre lehetett volna vonni persze a szornyusegek kiagyaloit, de nem igy. Hanem emberoles vadjaval, akkor meg nem volt ugye elevult.
picur3ka
2012. augusztus 15. 21:23
Lol, hat mindenki nazi a zsidoknak meg romaknak, aki jogot kovet. Ez veluk szoges ellentetben all ugyanis.
Hajdú Sógor
2012. augusztus 15. 20:21
A kacsacsőrű emlősok nem tojnak tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!