Megelőzhető lett volna a fukusimai katasztrófa

2012. július 05. 09:22

A vizsgálóbizottság szerint emberi mulasztás okozta a fukusimai atomkatasztrófát – írja a BBC.

2012. július 05. 09:22

A japán parlament vizsgálóbizottsága szerint emberi hiba okozta a fukusimai atomkatasztrófát – írja a BBC alapján az Index. A testület szerint a katasztrófa előre látható volt, így meg lehetett volna előzni, illetve mérsékelni a következményeit. A bizottság jelentése súlyos hiányosságot tárt fel a kormány és az erőművet működtető Tepco reakciójában is. Kritizálták a kulturális szokásokat, a hatalom megkérdőjelezésétől való idegenkedést is.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2012. július 05. 13:23
Ez azért elég érdekes, mert a japánok (legalábbis innét nézve), egy erősen közösségi gondolkodásu, fegyelmezett nép. Egyébként ha jól figyeltem, a környező hegyekben többszázéves feliratok figyelmeztetik az utókort, hogy hová NE építkezzen.
KannibálTatárÚr
2012. július 05. 11:01
A vizsgálóbizottság valami konkrétumot is írhatott volna. Ki és milyen hibát vétett? Milyen hiányosságok voltak a kormány és Tepco reakciójában? Ez pedig kimondott gyöngyszem: "Kritizálták a kulturális szokásokat, a hatalom megkérdőjelezésétől való idegenkedést is." Ez nem japán szinvonal.
bdi
2012. július 05. 09:50
Egy egész kicsi, de elképesztő mértékű baromságon múlt a dolog. Maga az erőmű jól bírta a földrengést is és a szökőárt is, viszont a tartalék generátorok üzemagyagtartályát teljesen védtelenül, a tengerpartra telepítették.
egysegelem
2012. július 05. 09:49
Jaj de birom, akik utolag okosak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!