Osztrák újságírók védenék a magyar sajtószabadságot Ausztriában

2012. június 16. 12:35

Petíciót adtak át Wolfgang Waldner osztrák államtitkárnak a magyar sajtószabadságért aggódó újságírók - állt a Der Standard osztrák napilap internetes oldalán közölt cikkben.

2012. június 16. 12:35

A GPA-djp osztrák sajtó- és nyomdaipari szakszervezet kezdeményezésére tavaly szeptemberben indított, legnagyobb részben osztrák újságírók által aláírt online petíciót Wolfgang Waldnernek, az osztrák külügyminisztérium államtitkárának adták át pénteken.

A mintegy másfélezer aláíró felhívja az osztrák kormányt arra, hogy „minden adandó alkalommal egyértelműen foglaljon állást az aggodalmat keltő, a demokráciát és a szólásszabadságot veszélyeztető magyarországi fejleményekkel kapcsolatban”. A petíció célja, hogy az osztrák kormány részéről és EU-szinten is erőteljesebben, a közvélemény számára észrevehetőbben tematizálják „Orbán mesterkedéseit” - közölte Wolfgang Katzian, a GPA-djp elnöke, valamint Franz C. Bauer, a GPA-djp újságíró tagozatának elnöke és Fritz Wendl, a közszolgálati tagozat részéről. 

A szakszervezet közleménye szerint az államtitkár biztosította az átadókat, az osztrák kormány „tisztában van annak szükségességével, hogy figyelmesen és kritikusan kövesse figyelemmel a magyarországi történéseket”. Közölte, hogy magyar partnerével találkozva ki fog térni a petícióra is.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2012. június 16. 13:46
http://gepnarancs.hu/2012/06/a-birosag-elrendelte-a-hir-tv-s-ujsagiro-elovezeteset/ Rendőrök fogják elővezetni Kisberk Szabolcs vádlottat, a HírTv riporterét arra a tárgyalásra, amelyet Tóth Viktor, dr. Veres János pénzügyminiszter korábbi kampányfőnöke kezdeményezett az őt választási csalás gyanújába keverő Kisberk Szabolcs „elismert tényfeltáró újságíró” ellen – közli Veres az mszp.hu oldalon. nocsak...fene a fejét..
kjkj945
2012. június 16. 13:15
Mondja meg már valaki, mikor volt Magyarországon sajtószabadság?
Necoure Yamakee
2012. június 16. 13:09
Köszönöm sógorok, engem nem kell védenetek egyáltalán. Ellenben úgy tudom nálatok az általatok "szélsőségeseknek" hívottak aránya egyharmad körül van. Nem otthon kellene inkább kicsit jajongani?
countrystudy
2012. június 16. 12:59
unalmasak,szánalmasak és persze kurvára elfogultak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!