Éhségsztrájkba kezdett Timosenko

2012. április 25. 09:00

Ötödik napja éhségsztrájkol börtönében a volt ukrán miniszterelnök, ellenzéki vezető – közölte kedden a politikus ügyvédje. Julia Timosenko azt állítja, hogy négy napja súlyosan bántalmazták, amikor gerincsérve miatt átszállították a börtönből egy harkovi kórházba.

2012. április 25. 09:00

Ötödik napja éhségsztrájkol börtönében Julia Timosenko volt ukrán miniszterelnök, ellenzéki vezető – közölte kedden a politikus ügyvédje. Szerhij Vlaszenko elmondta, Timosenko tiltakozásnak szánja az éhségsztrájkot „mindaz ellen, ami az országban és személyesen vele történik”. Az ellenzéki vezető kijuttatott levelében azt állítja, hogy négy napja súlyosan bántalmazták, amikor gerincsérve miatt átszállították a börtönből egy harkovi kórházba – írta az RBK Ukraina portálja.

Az ügyvéd beszélt arról is, hogy Timosenko testén és kezén vérömlenyeket látott: „Most már érthető, hogy miért nem engednek hozzá két napja” – mondta. A politikus szimpatizánsai, a Haza (BJUTB) ellenzéki frakció tagjai a hír nyomán elfoglalták a parlamenti tribünt, követelve, hogy a legfőbb ügyész adjon tájékoztatást. A harkovi börtön vezetője visszautasítja Timosenko vádjait, és az éhségsztrájk tényét is: „Erről írásban kell tájékoztatnia a börtönvezetést, ez nem történt meg” – érvelt Igor Kolpascsikov. Az ukrán exkormányfő jelenleg hivatali hatalommal való visszaélés miatt kiszabott hétéves szabadságvesztését tölti a kacsanyivkai női börtönben, de egy másik eljárás is indult ellene, sikkasztás vádjával.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2012. április 25. 12:43
küldjünk neki fonott kalácsot?
blogen
2012. április 25. 10:58
A magyargyűlölő ukrán nacionalistákkal magát összeadó büdös oligarcha ez a nő.
HSL
2012. április 25. 10:20
megszakad a szivem, egy magyarnyúzó öntelt (ex)oligarchával kevesebb
predator
2012. április 25. 10:06
Tehát igazából még a 90-es évek végi 2000-es eleji hatalmas összegű sikkasztásai és pénzkilopásai miatt lenne börtönben a helye.Persze most 2019-ig nagyon magas gázárral az ukrán nép megtéríti amit Juliska anno volt szíves ellopni az orosz rokonoktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!