Cameron: Veszélyben van Nagy-Britannia

2012. február 20. 16:51

Minden lehetséges eszközzel küzdeni fogok azért, hogy az Egyesült Királyság egységben maradjon – nyilatkozta David Cameron brit miniszterelnök, miután csütörtökön Edinburgh-ban találkozott Alex Salmond skót kormányfővel.

2012. február 20. 16:51

David Cameron Edinburgh-ben találkozott Alex Salmond skót miniszterelnökkel, aki azt tervezi, hogy 2014 szeptemberében népszavazás dönt 300 év után Skócia függetlenségéről. A Kitekintő tudósítása szerint Cameron a skót függetlenedési törekvések kapcsán úgy fogalmazott: „közös otthonunk van veszélyben és mindenkinek, akinek ez fontos, fel kell érte emelnie a szavát”. A brit kormányfő leszögezte, Skócia nagyobb biztonságot és gazdagságot élvezhet Nagy-Britannia részeként, de amennyiben társadalmi igény van rá, a politikusoknak mindenképp meg kell hallgatni a nép véleményét. „Sohase állítottam, hogy Skócia nem tudna önállóan létezni. Én azt állítom, hogy erősebbek, szolidárisabbak és gazdagabbak vagyunk együtt” – mondta Cameron.

Alex Salmond álláspontja szerint Skócia rendelkezik Európa árapály- és tengeri szélenergiájának 25-25 százalékával, az északi-tengeri olajkészletek kizárólagos kiaknázásának jogát megszerezve pedig 20 éven belül egy 30 milliárd font értékű energiaalappal rendelkezhetnének – írja a Kitekintő.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. február 20. 21:12
the revenge of william wallace
k33
2012. február 20. 18:51
Skócia nem akar muzulmán lenni!!!
Krupp Skya
2012. február 20. 18:18
Gyurcsány példa képe is hazudott, Tony Bleeeeeer!
blogen
2012. február 20. 17:52
Azért előnyei is lennének. Például soha többet nem tudna Angliában Munkáspárti, de egyáltalán baloldali kormány hatalomra kerülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!