A magyar helyzetről tájékozódnak az EP-ben

2012. február 09. 08:02

Az Európai Parlament polgári szabadságjogokkal, igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottságának (LIBE) meghallgatásán felszólal többek közt Navracsics Tibor igazságügyminiszter, Neelie Kroes médiaügyi uniós biztos, és Arató András, a Klubrádió elnöke is.

2012. február 09. 08:02
Nyilvános meghallgatást tart csütörtökön Brüsszelben az Európai Parlament (EP) polgári szabadságjogokkal, igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága (LIBE) az EP liberális frakciójának kezdeményezésére a magyarországi helyzetről, az új magyar alkotmányhoz kapcsolódó sarkalatos törvényekről.
 
A rendezvény első blokkjában az Európai Bizottság részéről felszólal Neelie Kroes, a bizottság digitális kérdésekkel, médiaügyekkel foglalkozó alelnöke, Françoise Le Bail, az Európai Bizottság igazságügyi főigazgatója, míg a magyar kormány nevében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kap szót.
 
A második blokkban az EU partnerintézményei szólalnak meg, felszólal Dunja Mijatovic, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadság-képviselője is. A harmadik és a negyedik blokkban megszólalók részben olyanok, akik egyes vitatott témákban érintett szervezeteket képviselnek, részben pedig szakértők, illetve a civil szféra képviselői. A meghívottak között van Makai Lajos, a Magyar Bírói Egyesület elnöke, Fleck Zoltán jogszociológus, valamint Arató András, a Klubrádió elnöke. A negyedik blokkban meghallgatják mások mellett Dénes Balázst, a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet (TASZ) képviselőjét, Fricz Tamás politológust, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivőjét, majd ismét szót kap Navracsics Tibor.
 
A közmeghallgatást kezdeményező liberális frakció korábban már szorgalmazta olyan EU-eljárás megindítását Magyarországgal szemben, amely annak kimondására irányul, hogy az országban veszélybe kerültek az uniós alapértékek.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kronikas
2012. február 09. 13:13
van egy pont amíg lehet és tudtok vitatkozni, utána ha elfogytak az érvek, menetrendszerűen jöttök a személyeskedéssel, trollkodással..
Learten
2012. február 09. 12:38
"(amúgy az hogy "másik" egy baromság. A Klubrádió egyáltalán nem szélsőséges)" Akkor néha kapcsolj oda... Még hogy nem szélsőséges. Uhhh! "A Lánchíd rádió pl. sorban nyeri el a frekvenciákat, mióta az egypárti médiatanács átvette a hatalmat..." A klubrádió meg elvesztett 5 területi frekvenciát mert nem pályázott érte. Akkor ez a demokrácia rombolása? Amíg a holdudvar jól él addig minden rendben, de ha a piacon kell megfelelni akkor már diktatúra van? Ez után egy magáncég tulajdonosát hallgatja meg a junijó vízfeje, hogy tájékozódjon? Röhejes. :(
Soma
2012. február 09. 12:31
Csak azt mondaná már meg valaki, mire hallgatnak meg bárkit is az EP-ben? Mik lettünk mi? Akinek éppen az eszébe jutunk, az belénk akarja törölni a sáros cipőjét? Milyen média- üzleti körök megbízottja Neelie Kroes médiaügyi uniós biztos?
Learten
2012. február 09. 12:25
"Nyilvános meghallgatást tart csütörtökön Brüsszelben az Európai Parlament (EP) polgári szabadságjogokkal, igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága (LIBE) az EP liberális frakciójának kezdeményezésére a magyarországi helyzetről, az új magyar alkotmányhoz kapcsolódó sarkalatos törvényekről." Esetleg a meghívottak között van akár egyetlen egy is aki magyar átlagfizetés alatti? Ami kiverte a biztosítékot, mit keres ott egy rádió elnöke. Na ok, legyen, de akkor miért nincs ott a másik szélső oldal rádiójának elnöke? Magvas gondolataikat kivetítve nagy eséllyel megállapítják majd megint hogy a túl görbe uborka forgalmazását megint be kell tiltani. Hülye vízfej az egész junijó. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!