Kadhafit megölték

2011. október 20. 14:00

Ellentmondó hírek után egyre biztosabb az információ: megölték a volt líbiai vezért. A líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) szerint szülővárosánál, Szirtnél elfogták Moammer Kadhafit, aki belehalt az elfogás során szerzett sérüléseibe. A Bengáziban sajtótájékoztatót tartó Abdul Hafiz Ghoga, az ÁNT alelnöke szerint órákon belül hivatalosan is bejelentik Líbia felszabadítását. Frissítve.

2011. október 20. 14:00

Különböző meg nem erősített források egymásnak ellentmondó híreket adtak Moamer Kadhafiról: a volt líbiai vezetőt megölhették, megsebesíthették vagy elfoghatták egyes tudósítások szerint. Hivatalos bejelentés még nem érkezett. Bengáziban a pontos eseménytől függetlenül már örömünnepet tartanak az emberek.

A CNN szerint Kadhafit megölték. A hírtelevízió a líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács híradására hivatkozik, amely forrás nélkül jelentette be Kadhafi halálát.

Az al-Dzsazíra bemutatott egy olyan fotót, amelyen állítólag a halott Kadhafi látható, és az al-Arabíja is bejelentette, engedélyezték, hogy munkatársai lefényképezzék Kadhafi testét, és hamarosan bemutatják a felvételeiket -  írja az Index.

Frissítés:

Hivatalosan is bejelentették, hogy megölték az egykori diktátort: Moamer Kadhafi halott. Miután a diktátor szülővárosát, Szirtet is bevették a felkelők, a menekülő Kadhafit egy csatornalyukból húzták elő és ölték meg - írja a NOL. A portál szerint annak, hogy egy csatornából került ki a volt vezér, a népfolklórban is lehet még jelentősége: Kadhafi a forradalom alatt folyamatosan patkányoknak nevezte a felkelőket.

A BBC csütörtök esti közlése szerint Moamer Kadhafit egy 20 év körüli fiatalember, Mohammed al-Bibi lőtte le. A megbuktatott líbiai diktátor csupán annyit mondott: „Ne lőjj!”, mire al-Bibi tüzet nyitott. A felkelők az egykori vezetőnél megtalált aranypisztolyt egymásnak átadva emelték a magasba.

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. október 21. 19:50
Clintonnével közlik Kadhafi halál hírét aszongya: váoooooo! Igazi keresztényi reagálás film fenn a hírkeresőn. Érdemes megnézni, hogy kell majd reagálni Clintonné halálára.
Fakutya ezredes
2011. október 21. 15:45
Igen, a tereles is baloldali ertek. Majd csak osszejon mind, ami vonz benneteket :)
Fakutya ezredes
2011. október 21. 15:34
Nem szoktam, proli.
Himalája
2011. október 21. 14:09
Hát kérem, a demokráciát más világtájakra így is lehet terjeszteni: http://www.presstv.ir/detail/205775.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!