Újranyitják a Sao Paulo-i magyar konzulátust

2011. október 24. 11:03

Kövér László a Sao Paulo-i 56-os megemlékezésen bejelentette: a kormány újranyitja az előző kabinet által bezárt konzulátust.

2011. október 24. 11:03

Mi, anyaországi magyarok jól tudjuk, nem Önök hagyták el Magyarországot, hanem Magyarország hagyta el Önöket” - jelentette ki Kövér László Sao Paulóban, a helyi magyar közösség 1956-os megemlékezésén, melyet egy magyar alapítású iskola dísztermében tartottak. A házelnök szerint már nem az a feladat, hogy az állam határai közé próbáljuk összegyűjteni a nemzeti közösség minden tagját, hanem az, hogy valamennyi helyen, ahol a jövőnket befolyásoló döntések születhetnek, mindig ott legyünk. Ezért válhat a földarabolt, szétszóratott, visszanyesett nemzetből befolyásos, egységes és erős magyarság - mondta.

Az Országgyűlés elnöke bejelentette: a magyar kormány hamarosan újranyitja az előző kabinet által bezárt Sao Paulo-i konzulátust. Szíjjártó Csaba nagykövet a házelnök jelenlétében átadta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét a helyi közösség egyik legaktívabb tagjának, Ráth Magdolnának.

Becslések szerint Brazíliában 80-100 ezer magyar él, döntő többségük Sao Paulo szövetségi államban, azon belül is főleg magában a nagyvárosban.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hontalan
2011. október 25. 08:58
Minek??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!