Bíróság elé kerülnek Kadhafi gyilkosai

2011. október 27. 17:53

Az Átmeneti Nemzeti Tanács csütörtökön bejelentette, hogy Kadhafi gyilkosait bíróság elé fogják állítani - írja a Reuters.

2011. október 27. 17:53

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa visszavonta felhatalmazását a líbiai katonai hadműveletre, amely Moammer Kadhafi elűzéséhez, majd megöléséhez vezetett. Az ENSZ BT (egyhangúlag elfogadott) határozata értelmében a mandátum október 31-vel ér véget, ám a fegyverembargó és a világszervezet által bevezetett egyéb szankciók érvényben maradnak. A NATO várhatóan a jövő héten jelenti be a líbiai művelet hivatalos befejezését, de a tagállamok önállóan eldönthetik, hogy nyújtanak-e további biztonsági támogatást Tripolinak.

Mindeközben az Átmeneti Nemzeti Tanács bejelentette, hogy bíróság elé állítják Kadhafi gyilkosait. Erről elsőként az al-Arabija hírtelevízió számolt be. Szaif al-Iszlám Kadhafi, a meggyilkolt diktátor fia és kinevezett örököse még mindig Líbiában van, és dél-afrikai zsoldosok csoportja védi őt.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. október 27. 18:58
Most már csak az 56-os magyarok gyilkosai maradnak ki a felelősségrevonásból. Na, talán Kadhafi után...
magnamater
2011. október 27. 18:16
Egyúttal bírói megrovásban részesítik azon amerikaiakat, akik feltűnően örvendeztek Kadhafi meggyilkolásának?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!