Árfolyamkorlátot állít fel a svájci jegybank

2011. szeptember 06. 10:58

Nem engedi a frank euróval szembeni árfolyamát az 1,20-as szint alá a svájci jegybank. A hírre óriásit zuhant a frank. A jegybank szerint a frank jelenlegi felértékelődése komoly veszélyt jelent a svájci gazdaságra.

2011. szeptember 06. 10:58

A svájci jegybank közleményében hangsúlyozza, hogy a frank jelenlegi felértékelődése komoly veszélyt jelent a svájci gazdaságra és felveti a deflációs kockázatokat. Ezért a svájci jegybank a frank jelentés és tartós gyengítésére fog törekedni. Azonnali hatállyal, továbbá már nem fogja tolerálni azt, hogy a frank euróval szembeni árfolyama az 1,20-as szint alá süllyedjen.

A közlemény megjegyzi továbbá, hogy még az 1,20-as árfolyamszint is túl erős, így a franknak a jövőben tovább kell gyengülnie. Ezért ha a gazdasági kilátások és a deflációs kockázatok indokolják, akkor további intézkedéseket tesz a svájci jegybank.

A bejelentés hírére zuhanni kezdett a svájci frank árfolyama. Röviddel tíz óra után forintban 226,57-re zuhant a hétfő délutáni 251,91 forintról.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2011. szeptember 06. 14:20
Nem 2005-ben kellett volna legkésőbb? Ugyanis akkor már az öreganyám is megmondta, frank-hitelt nem vehetek fel, mert nem kezeskedik érte!
SBI
2011. szeptember 06. 14:10
Érdemes ellátogatni erre az oldalra. http://invitel.hu/lehmann/ Úgy mentem el az öreg egy előadására, hogy "Na már megint egy felhőrágó idealista, aki csak öklöt rázni tud, de a témához nem ért." És láss csodát! Remek előadás volt. Az öreget annyian támogatják tanáccsal, ötlettel, hogy az általa összegyűjtött, összeállított anyag kihagyhatatlan, ha az ember a helyzetet át akarja látni és a megoldáson is gondolkodik.
Himalája
2011. szeptember 06. 13:52
A svájci központi bank épp e pillanatban qúrja el egyenes adásban a svájciak jólétét a nagytőke érdekében. Eddig elég jól álták a sarat, de ennek ezáltal vége. Ezt persze, csak néhány év múlva veszik majd észre, nem azonnal.
liberálzöld.
2011. szeptember 06. 13:00
Érdekel, hogy ezt a helyzetet is el tudja-e qrni a kormány. Néhány nyilatkozatra gondolok konkrétan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!