Magyarország hivatalosan is elismerte a líbiai lázadókat

2011. augusztus 23. 16:57

A magyar kormány is elismerte a líbiai lázadók átmeneti kormányát, az Átmeneti Nemzeti Tanácsot Líbia törvényes képviselőjének - áll a Külügyminisztérium keddi közleményében, melyből az is kiderül, Martonyi János március óta tartja a kapcsolatot a lázadók vezetőivel.

2011. augusztus 23. 16:57

Magyarország is hivatalosan elismerte kedden a líbiai lázadók átmeneti kormányát, az Átmeneti Nemzeti Tanácsot (National Transition Council, NTC) a líbiai nép törvényes képviselőjeként - közölte a Külügyminisztérium. A közlemény szerint a lázadó kormány „átvette Líbia vezetését, ami lehetőséget nyit a kibontakozásra”.

A Külügyminisztérium közleményéből fény derül arra is, hogy Martonyi János külügyminiszter márciusi egyiptomi látogatása során találkozott az Átmeneti Nemzeti Tanács külügyi vezetőjével, majd külügyminiszteri megbízottat küldött a lázadók kezén lévő kelet-líbiai Bengáziba. A megbízotton keresztül a kormány „hónapok óta kapcsolatot tart fenn a tanács vezetőivel”.

A minisztérium leszögezi: Magyarország támogatja az átmeneti tanács erőfeszítéseit, a líbiai hatalomátvételt, amely szerinte „történelmi esély a demokratikus líbiai jogállam kiépítésének megalapozására”.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2011. augusztus 25. 05:19
A kisérőfotón lévő vastag anyag remélem nem a meghiusult és ki nem fizetett szocialista beruházások felsorolását tartalmazza Libiában....DDDD
sky.net
2011. augusztus 24. 11:14
minek ez a kép ? nem martonyi a főnök vaze hanem ez a tetű német
anticonstitutionelle
2011. augusztus 24. 11:02
Ez a venezuelai arany sztori jól mutatja, hogy a politika és a gazdaság olyan terület, ahova minden boldog-boldogtalan belepofázik. Ekkora marhaságot azért szerintem kevesen esznek meg.
medve
2011. augusztus 24. 11:00
Látom a Jobbik Kadhafista. Sötét faszok, vagy komcsi provokátorok vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!