Kadhafi elmenekült Tripoliból?

2011. augusztus 21. 15:40

Moammer Kadhafi elmenekült a harcok sújtotta líbiai fővárosból - jelentette a dpa német hírügynökség. A legfrissebb hírek szerint a diktátor családjával együtt Algéria felé tart.

2011. augusztus 21. 15:40

Moammer Kadhafi elmenekült a harcok sújtotta líbiai fővárosból - jelentette vasárnap jól értesült tripoli körökre hivatkozva a dpa német hírügynökség. A líbiai vezető állítólag családjával együtt az algériai határ felé menekült, jelenleg Líbia egyik Algériával szomszédos régiójában tartózkodik.

 
A lázadó csapatok szombat éjjel behatoltak Tripoliba, ahol jelenleg is harcok folynak. A harcokban Kadhafi 31 katonája meghalt, 42-t pedig foglyul ejtettek. A szombat este indított, Szirén nevű akcióban a NATO és a Tripoli környékén harcoló lázadók vettek részt, akik egyeztetnek az Átmeneti Nemzeti Tanáccsal is
 
Abdesz-Szalám Dzsallúd, Líbia korábbi második számú vezetője pénteken elszökött az országból, majd az al-Dzsazíra katari hírtévé vasárnapi műsorában arra szólította fel Moammer Kadhafi törzsét, hogy tagadja meg „ezt a zsarnokot”. Továbbá felszólította a főváros lakóit, hogy csatlakozzanak a felkeléshez: „Tripoli lakóinak, akik Líbia lakosságának negyedét alkotják, tömegesen fel kell kelniük. Itt az idő (...) ne féljetek”.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vödör
2011. augusztus 22. 08:36
Kadhafi úgy néz ki ezen a képen, mintha a WSOP főasztalánál ülne all-in előtt :)
Himalája
2011. augusztus 21. 23:57
Ebben a egész líbiai ügyben médiaháború is folyik. Aki tud angolul, nézze meg: http://rt.com/news/rebels-attack-tripoli-misinformation-795/
tevevanegypupu
2011. augusztus 21. 22:48
Na,johetnek az iszlamistak, ez is kesz. Aztan majd Amerika a demokraciajaval. Franciaorszag, hogy o majd segit felepiteni amit ok maguk lebombaztak. Es igy tovabb es igy tovabb.
pityesz74
2011. augusztus 21. 22:30
A szerencsétlen ökör népség Milyen jó lesz nekik egy nyugat irányította bábkormány. Még annyira sem fognak részesülni a saját hazájuk természeti ásványi erőforrásaiból mint most. Vissza fogják még szerintem sírni a mai clickket, nem is olyan sokára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!