WikiLeaks távirat a Tóásó-ügyről

2011. július 25. 13:30

Egy WikiLeaks által kiszivárogtatott távirat szerint a bolíviai elnök úgy véli, Magyarországnak és Írországnak nincs erkölcsi alapja saját vizsgálatot folytatni lelőtt állampolgáraik ügyében - írja az Origo.

2011. július 25. 13:30

Egy újabb WikiLeaks által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai táviratban bukkant fel a Tóásó-ügy. A La Paz-i amerikai nagykövetségen 2009. április 24-én kelt, nem minősített távirat Evo Morales bolíviai elnök tévéinterjújáról számol be, amelyben az elnök az amerikaiakat vádolta összeesküvéssel. Morales az ügy részletei iránt érdeklődő magyar és ír kormányokra utalva azt mondta: furcsállja, hogy ilyen embereket védenek. Szerinte szép dolog a nemzetközi közösség, de ezeknek az országoknak nincs erkölcsi alapjuk, hogy saját vizsgálatot folytassanak.

A bolíviai rendőrség kommandós egysége 2009. április 16-án rohamozott meg egy Santa Cruz-i szállodát, ahol agyonlőtték Rózsa-Flores Eduárdót, Magyarosi Árpádot és Michael Martin Dwyert. Tóásó Elődöt és Mario Tadicot pedig őrizetbe vették.

Egy korábban WikiLeaks által kiszivárogtatott távirat szerint egy amerikai diplomata arról írt: megbízható forrásból úgy tudja, hogy Morales a titkosszolgálat által szervezett összeesküvéssel akarta lefejezni a bolíviai ellenzéket. A kormány szerint viszont a Santa Cruz-i kormányzó és társai akarták megöletni Moralest.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Back2theUK
2011. július 25. 14:04
Tehát Morales szervez saját maga ellen egy álpuccsot.Ahol majd mindenkit megölnek,de Tadic és Tóásó mégiscsak életben marad. Okos USA..Nemcsak a történelemhez segghülyék,hanem még a jelenhez is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!