Korrupciós ügy az RMDSZ minisztere körül

2011. július 13. 15:01

A Román Korrupcióellenes Ügyészség korrupciós ügyben nyomoz, melynek egyik érintettje Borbély László környezetvédelmi miniszter. Az RMDSZ szerint lejáratják a régióátszervezést ellenző politikusokat.

2011. július 13. 15:01

A Román Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) házkutatást tartott egy bukaresti lakásban, melynek tulajdonosa Borbély László környezetvédelmi miniszter egyik rokona - értesültek a román hírügynökségek.

A DNA állítólag egy olyan ügyben vizsgálódik, melynek gyanúsítottja Ioan Ciocan Szatmár megyei üzletember és érintett benne Borbély László is. Az üzletember a DNA szerint 20 ezer eurós lakásfelújítással érte el, hogy az RMDSZ-es miniszter számára kedvezően befolyásoljon közbeszerzési szerződéseket.

Lakatos Péter, az RMDSZ képviselője ugyanakkor a Kronika.ro-n kifejti: elkezdték levadászni azokat, akik szembeszegülnek a kormány regionalizációs terveivel. Traian Basescu az RMDSZ által ellenzett régióátszervezés kapcsán a következőképp vélekedett: „egy kisebbséget képviselő partner etnikai érdekektől vezérelve megakadályozza a többség számára kedvező folyamatokat”.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!