Békéről tárgyalnak a tálibokkal

2011. június 18. 11:18

Puhatolózó tárgyalások folynak az afganisztáni tálib lázadók és az Egyesült Államok, valamint más nyugati országok között a csaknem egy évtizede tartó háború lehetséges befejezéséről - közölte szombati sajtóértekezletén Hamid Karzai afgán elnök.

2011. június 18. 11:18

„Béketárgyalások folynak a tálibokkal. A külföldi katonai erők, különösen az Egyesült Államok tárgyalnak velük” - mondta az elnök. Diplomaták már korábban is közölték, hogy hónapok óta folynak tárgyalások a felek között. Karzai pedig, aki nagyon szorgalmazza a béketárgyalásokat, már régóta mondja, hogy az afgánok tárgyalnak a lázadókkal.

A szombati bejelentés azonban az első hivatalos megerősítése annak, hogy az Egyesült Államok is tárgyal az afganisztáni tálibokkal.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. június 19. 21:27
Felénk, az ilyesmire mongyák: Szar van a kanyarban!
sky.net
2011. június 18. 13:24
aztán melyik talibánnal akarnak tárgyalni? , mert sok van ám
kaktusz
2011. június 18. 12:06
:) Eddig nem arrol volt szo hogy "terroristakkal nem targyalunk"? Hirtelen valtozott a dolog ugy nez ki, mostmar "felekrol" beszelnek... Hiaba na.. az erkolcsi alap megvan. Persze, igy lehet hogy akar meg beke is lesz..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!