Kifütyülte a szlovák ellenzék a magyar nagykövetet

2011. május 26. 13:51

A Robert Fico vezette Smer és Jan Slota SNS-e is kifütyülte a pozsonyi parlamentbe látogató magyar nagykövetet. Heizer Antal a nyelvtörvényről való szerda esti szavazásra ment el.

2011. május 26. 13:51

Heizer Antal pozsonyi magyar nagykövet is ellátogatott a szlovák parlamentbe a kisebbségi nyelvhasználati törvényről való szerda esti szavazás idejére. A parlament erkélyén megjelenő diplomatát kifütyülte az ellenzék - írja a Bumm.sk.

Ján Slota SNS-elnök kijelentette, a szerdai parlamenti ülés legabszurdabb jelenete az volt, amikor Heizer Antal megjelent a parlament erkélyén. „Eljött leellenőrizni a felvidéki idiótákat, hogy szót fogadnak-e Budapestnek” - mondta az SNS vezetője, aki szégyenletesnek nevezte az elfogadott nyelvtörvényt. A kormánykoalíció tettei bizonyítják, hogy „hazaáruló módon próbálják magyarosítani Szlovákia déli részét, és Budapest utasítására még ennél is tovább akarnak majd menni” - magyarázta Slota.

Heizert a Robert Fico vezette Smer képviselői is kifütyülték.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Banksy
2011. május 26. 22:46
Itt van a kultúrális szintbéli különbség. Ezek a hogy is fejezzem ki magamat, egyfajta senkiházi szlovák férgek dirigálnak mindent össze vissza, na de azért azt szeretném megkérdezni, hogy KI A FASZOM AZ A JAN SLOTA??? Majd remélem elüldi a választ hogy ki ez a Slota egy sms-ben a szlovák történelemmel együtt. szóközt is használhat az illető mert túl nagy történelme nincs szlovákiának....
kamuszutra
2011. május 26. 21:04
ez csak arról szól, hogy szlovákia a szlovákoké, és ez egy üzenet volt a magyar nagykövetnek. remélem megértette, és legközelebb a nagykövetségen marad ha a szlovák nyelv védelméről szavaznak a szlovák parlamentben.
HSL
2011. május 26. 19:41
Már vizsgálódik a Velence Bizottság? Napirendre tűzte az ügyet az EP? Hol van Pauli bácsi standard szörnyülködő cikke? Aztán felébredtem.
Rudolf János
2011. május 26. 18:20
Magyarország a magyaroké - Szlovákia meg a szlovákoké Vagy valaki valamit nem jól szövegel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!