Hangszálműtét miatt folytatódik a belga válság

2011. május 30. 12:28

Hangszálműtét miatt szerdától egy hétig egyetlen szót sem szólhat majd Elio Di Rupo vallon szocialista politikus, akit a belga király a csaknem egy éve tartó kormányválság megoldásával bízott meg - írja a Népszabadság.

2011. május 30. 12:28

A tavaly júniusban tartott belgiumi választásokat a holland nyelvű flamand régióban a Flandria önállóságát célul kitűző N-VA nacionalista párt, a francia Vallóniában az Elio Di Rupo vezette vallon szocialista párt nyerte meg.

II. Albert király eddig számos politikust bízott meg eredménytelenül azzal, hogy az államreform kérdésében a szövetségi kormányprogram összeállításához minimálisan szükséges egyetértésre rávegye a különböző pártokat. Di Rupo már másodszor próbálkozik ezzel: némasága alatt szakértői egyeztetések folynak.

Belgium világcsúcstartó, ami a kormányválságok hosszát illeti: az ország élén már 351 napja nincs kabinet. Mögötte messze lemaradva Irak a második kétszáznegyvenegynéhány nappal.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2011. május 30. 15:00
Ez azért jól mutatja, hogy mennyire nincs szükség a politikusokra. Belgiumban 351 napja nincs kormány és mégis jól elvannak nélküle, minden megy magától, a politikusok nem akadályozzák hülyeségeikkel az emberek életét. Jó lenne valami ilyesmi itthon is.
pascal
2011. május 30. 12:59
"Hangszálműtét miatt szerdától egy hétig egyetlen szót sem szólhat majd Elio Di Rupo vallon szocialista politikus" A mázlista belgák. Nyertek még egyhetet.
Petrov
2011. május 30. 12:55
azért jó látni, hogy legalább néhanapján nem mi vagyunk a legbalfaszabb társaság ezen a bolygón ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!