Cameron-Obama-Sarkozy: Kadhafinak mennie kell!

2011. április 15. 13:46

Barack Obama, David Cameron és Nicholas Sarkozy közös levélben szögezte le, hogy Kadhafi távozásáig folytatódik a katonai beavatkozás Líbiában.

2011. április 15. 13:46

Barack Obama amerikai elnök, David Cameron brit miniszterelnök és Nicholas Sarkozy francia államfő közös levélben nyilvánította ki pénteken, hogy addig nem támogatják a líbiai konfliktus lezárást, amíg Moammer Kadhafi vezeti az országot. A három vezető szerint a NATO-nak folytatni kell a katonai beavatkozást az országban, hogy megvédje a civileket és nyomást gyakoroljon Kadhafira. A líbiai emberek elárulása lenne, ha engednék, hogy Kadhafi megőrizhesse a hatalmát - fogalmaznak a The Times-ban megjelent levélben.

Csütörtök este Kadhafi lánya apjához hű tömeg előtt tartott beszédet Tripoliban, ahol a líbiaiak inzultálásával vádolta meg a nyugati hatalmakat, és távozásra szólította föl őket. Előtte Kadhafi egy autókonvojjal vonult végig a városon, integetett az embereknek, akik viszonozták a köszöntését - írja az Orgio.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szigno57
2011. április 15. 16:59
...elképesztő, hogy a sokadik alkalommal sem tanultak. Ez egy tőrzs! Nem képesek felfogni, hogy nincsenek megérve a mi demokráciánkra.
Himalája
2011. április 15. 15:14
Értem. Úgy látszik szükség van még további vérre, további áladozatokra, további emberéletekre. Kadafinak mennie kell, a hatalom fontosabb, mint az emberéletek, ezért hiába ajánlot békét a lázadóknak már kétszer is. Mert Cameron, Obama, Sarkozy így döntött. Ez nem semmi. Ez majdhogynem úgy hangzik, mint az atyaúristen akarata.
magnamater
2011. április 15. 14:55
Kezd már a kép kitisztúlni: kirobbantották a lázadást, hogy oda lehessen menni
marko11
2011. április 15. 14:45
A derék és bölcs nyugati vezetők újabban kijelölnek egy gaz diktátort, akinek az országát (ahol legyen azért, mondjuk, olaj is!) addig bombázzák, míg ki nem tör a demokrácia! (Ha már a faszbukos csel nem jön be!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!