Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Líbiát figyeli a NATO

2011. március 10. 17:39

A NATO csütörtök reggel megkezdte a líbiai légtér állandó, napi 24 órás megfigyelését - írja a Népszabadság.

2011. március 10. 17:39

Líbiában fegyveres felkelés zajlik az országot több mint 41 éve irányító Moammer Kadhafi ellen. A líbiai légierő többször támadta a lázadók állásait. A légtérfigyelést a NATO Boeing E-3 Sentry (Őrszem) típusú gépeivel végzik, nyolcórás váltásban. A repülőgépeknek radarjaik hatótávolságának köszönhetően a megfigyeléshez nem kell berepülniük a líbiai légtérbe - írja a lap.

Eközben az Európai Parlament csütörtökön Strasbourgban elsöprő többséggel megszavazott egy állásfoglalást, melyben azzal fordultak Catherine Ashton uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselőhöz, hogy alakítson ki kapcsolatokat a líbiai Átmeneti Nemzeti Tanáccsal, és indítsa el a hivatalos elismerésükhöz vezető folyamatot. Az Európai Parlament a leghatározottabban elítéli, hogy a Kadhafi-rezsim nyilvánvalóan és szisztematikusan megsérti az emberi jogokat. Az EP ezért azonnali lemondásra szólította fel Moammer Kadhafit.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!