Kórházban a fukusimai erőmű sugárfertőzött dolgozói

2011. március 24. 14:49

Az Egyesült Államok, Franciaország, Szingapúr és Hongkong után Ausztrália, Kanada és Oroszország is betiltotta, illetve korlátozta a veszélyzónából származó élelmiszerek importját. Közben a fukusimai atomerőmű két dolgozóját kórházba szállították sugárfertőzés miatt.

2011. március 24. 14:49

A Japánt sújtó természeti katasztrófa után nemcsak a szigetországban, hanem külföldön is nyugtalanságot váltottak ki a radioaktív sugárzás következményei, elsősorban az élelmiszereket tekintve. Eddig az Egyesült Államok, Franciaország, Szingapúr és Hongkong vezetett be tilalmat vagy korlátozásokat a fukusimai atomerőmű körzetében előállított friss élelmiszerek importjára. Hasonlóan döntött csütörtökön Ausztrália és a legfrissebb hírek szerint Oroszország is. Kanada szigorítja a veszélyzónából érkező tejtermékek, zöldségek és gyümölcsök ellenőrzését.

Közben csütörtökön a a japán nukleáris biztonságért felelős ügynökség közölte, hogy három dolgozó magas radioaktív sugárzásnak lett kitéve a fukusimai atomerőműben, miközben a hármas reaktor energiaellátásának helyreállításán dolgoztak. Bár mindannyian védőruhát viseltek, kettőjüket kórházba kellett szállítani. Ők ugyanis egy víztócsában álltak a munkálatok idején, és a ruhájukon keresztül beszivárgó víz miatt sugárzás érte a lábukat.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cromwell
2011. március 25. 08:40
Azok, akik bementek abba az épületbe, vagy a hűtésen dolgoztak, igazi hősök.
denever
2011. március 24. 21:19
van még mit tanulnunk http://ca.gizmodo.com/5785430/japan-fixed-this-quake+damaged-road-in-just-six-days
Locassen
2011. március 24. 18:02
csókolom, nem lehetne már hanyagolni ezt a "sugárfertőzés" szót? ez nem bárányhimlő, b*ssza meg. Sugárszennyezés, sugárbetegség a helyes kifejezések. Üdvözlettel, a Schmitt Páll Nyelvművelő Kör
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!