Transzszexuális kerülhet a spanyol parlamentbe

2011. február 16. 11:11

Májusban megválaszthatják Carla Antonellit, aki a világ első transzszexuális parlamenti képviselője lehet. A politikus főleg a melegek és transzszexuálisok jogaiért harcol.

2011. február 16. 11:11

Carla Antonelli, a spanyol szocialista párt legnépszerűbb alakjának személyében a világon először kerülhet transzszexuális képviselő parlamentbe. A politikus Kanári-szigeteken született, de a vallásos sziget lakói kiközösítették mássága miatt, ezért tovább kellett állnia. Ugyan még nem operáltatta át magát, de hivatalosan nemet változtatott néhány évvel ezelőtt.

Az El Paisnak Antonelli elmondta: „Franco diktatúrája alatt börtönben voltam, csakúgy, mint a hozzám hasonlók. Soha nem hittem volna, hogy egyszer szégyen nélkül élhetek.” A politikus főleg a melegek és transzszexuálisok jogaiért harcol. Spanyolországban korábban két másik transzszexuális politikus egy vidéki polgármesteri hivatalban kapott magas pozíciót.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. február 17. 23:37
Majd nálunk meg lesz Pudlikutyaszexes Piroska a parlamentben, bi-bi-biiiiiii
Nagytestver
2011. február 17. 08:46
Eggyel több érv amellett, hogy Európában meg kellene ostromolni a parlamenteket.
amok
2011. február 16. 15:46
Siralmas, hogy mennyire le vagyunk maradva Ajrópától, még Spanyolország is mennyire fejlett hozzánk képest. Remélem a következő választáson legalább két transzszexuálist mi is beválasztunk a parlamentbe, mutassuk meg a spanyoloknak a magyar virtust!
de karatna
2011. február 16. 13:01
Most komolyan! Az szodomiták kivételével kit érdekel ez a hír?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!