EU-szankciók Líbia ellen

2011. február 28. 17:47

Szankciókat fogadott el hétfőn az Európai Unió Líbia ellen - jelentette be Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter hétfőn Brüsszelben. Az EU emellett segítené a líbiai ellenzéket. Közben az észak-afrikai államban az őrizetlenül hagyott olajmezőket megszállták a fosztogatók.

2011. február 28. 17:47

A büntetőintézkedések fegyverszállítási tilalmat jelentenek, beleértve a rendészeti felszerelések, tömegoszlató eszközök szállításának tilalmát is. Másfelől uniós vízumtilalommal és vagyonbefagyasztással sújtják Moamer Kadhafit, családtagjait, valamint munkatársainak egy bizonyos körét is.

Az Európai Unió igyekszik felvenni a kapcsolatot az átmeneti líbiai kormánnyal. Az EU hajlandó arra, hogy segítse a líbiai ellenzéket és együttműködjön vele - közölte az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének egyik szóvivője.

Közben az észak-afrikai államban lényegében leálltak a szállítások, miközben az őrizetlenül hagyott olajmezőket megszállták a fosztogatók. A brit OPS szolgáltató cég illetékese szerint az olajmezők többsége gazdátlanul, őrzés nélkül maradt. Amire korábban nem volt példa Kadhafi Líbiájában, most fegyveresek cirkálnak, s mindent visznek, ami csak mozdítható.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thomas Müller
2011. március 01. 09:04
Valaki (pl. Martonyi) javasolhatna szankciókat az őslakosok földjét előbb fegyverrel elvevő, majd milliókat még most is gettóban tartó Izrael ellen. Sőt, le is bombázhatják, mint Szerbiát 99-ben.
Peter252
2011. február 28. 20:46
Amit az előbbiekben leírtak, egyre valószínűbb: "A Reuters jelentése szerint a a líbiai külügyminiszter-helyettes azt közölte, hogy megpróbálnak tárgyalni a felkelőkkel, mielőtt bevetnék a hadsereget. (BBC)" "a Guardian riportere azt írta Twitter-bejegyzésében, hogy a felkelőknek nincs elég fegyverük, és azt mondták neki, külföldi légi támogatást várnak." Ezekből is látszik, ha gyorsan nem avatkozik be a nyugat, el fog bukni a felkelés, szerintem 1-2 napon belül....
mefisto
2011. február 28. 20:09
Tessék beküldeni egy német vezértábornagyot egy szépen felszerelt páncéloshadosztállyal, aztán csókolom! :-)
mefisto
2011. február 28. 20:09
Tessék beküldeni egy német vezértábornagyot egy szépen felszerelt páncéloshadosztállyal, aztán csókolom! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!