Egységkormány alakult Tunéziában

2011. január 17. 20:13

Nemzeti egységkormány alakult Mohamed Gannúsi eddigi miniszterelnök vezetésével hétfőn Tunéziában. A kormányfő közölte azt is, hogy szabadon akarnak bocsátani minden politikai foglyot.

2011. január 17. 20:13

Nemzeti egységkormány alakult Mohamed Gannúsi eddigi miniszterelnök vezetésével hétfőn Tunéziában. A testületben a védelmi, a belügy-, a pénzügy-, és a külügyminiszter ugyanaz maradt, de helyet kapott a kormányban néhány ellenzéki vezető: Nedzsib Sebbi, a Demokratikus Haladó Párt létrehozója regionális fejlesztési miniszter lett, Musztafa Ben Dzsaafar, a Szabadság és Munka Szövetségének vezetője az egészségügyi tárcát kapta, Ahmed Ibrahim, az et-Tadzsdid párt irányítója pedig a felsőoktatási miniszter posztját.

A kormány megalakulását bejelentve Gannúsi közölte, hogy szabadon akarnak bocsátani minden politikai foglyot. Ígéretet tett rá, hogy vizsgálatot indítanak mindenki ellen, akit korrupcióval gyanúsítanak, illetve nagy vagyont halmozott fel. Bejelentette, hogy teljes sajtószabadságot vezetnek be, feloldják a nem kormányzati szervezetek működésének tilalmát, és legalizálják minden politikai párt működését.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2011. január 17. 21:02
no, ez pont olyan, mint amikor az Aladdinban Dzsafar vezír ármánykodott a szultán ellen, de a főhős, a dzsinn, meg a hercegnő végül legyőzték a gonosz vezírt. csak most a vezír győzött, Aladdint tarkón lőtték egy félreeső sikátorban, a dzsinnt visszadugták a lámpásba, a hercegnőt meg análisan inzultálja öt kövér arab egy pincében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!