Lemondták Lendvai könyvbemutatóját

2010. november 25. 19:43

Elmarad Paul Lendvai Magyarországról szóló könyvének frankfurti bemutatója, a szervező alapítvány nacionalista és antiszemita erőktől tart.

2010. november 25. 19:43

A német Heinrich Böll Alapítvány biztonsági megfontolásokra hivatkozva lemondta Paul Lendvai új könyvének frankfurti bemutatóját. Csütörtöki közleménye szerint az alapítvány magyarországi „jobboldali, nacionalista és antiszemita erők" Lendvai és könyve ellen irányuló „rettenetesen agresszív kampánya” miatt nem látta biztosítottnak a 81 éves bécsi publicista biztonságát. Lendvai előzöleg maga tájékoztatta a szervezőket aggodalmáról, és rendőri védelmet kért.

Korábban Zürichben, ahol az újságíró bemutatta októberben megjelent új könyvét, tüntetéseket szerveztek a szerző ellen. A múlt hónap elején pedig a berlini osztrák nagykövetség lemondta a kötet tervezett bemutatóját, attól tartva, hogy az esemény nyomán megromolhat Bécs és Budapest viszonya.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagykata
2010. november 25. 23:40
ez szerintem nagyobb hir, mint ha megtartják, de senki sem zavarja meg a rendezvényt. igy viszont több könyvet lehet eladni. biztos van egy pár vén bolodn, aki azértis megveszi. " - ki az a paul lendvai? - hát tudod, akine a rendezvényén tüntetni akartak. azért maradt el. - ach so, tényleg, adjál mindjárt ötöt. vannak barátaim, akiket ugyancsak nagyon érdekel."
drieno
2010. november 25. 23:05
első alkalommal úgy szólt a hír, hogy egy kelet európáról szóló konferencia maradt el amiatt, hogy a "pól lendvait" megfenyegették... szóval a reklámrendezvény elmaradt maradt el, de mégse maradt a mű reklám nélkül,, mert ez így még nagyobb reklámértékű hír lett jól kieszelte a vén szemfényvesztő önkéntes besúgó
drieno
2010. november 25. 23:04
első alkalommal úgy szólt a hír, hogy egy kelet európáról szóló konferencia maradt el amiatt, hogy a "pól lendvait" megfenyegették... szóval a reklámrendezvény elmaradt maradt el, de mégse maradt a mű reklám nélkül,, mert ez így még nagyobb reklámértékű hír lett jól kieszelte a vén szemfényvesztő önkéntes bedúgó
Biomechanoid
2010. november 25. 20:02
Tényleg lett volna olyan őrült, aki azért utazik Frankfurtba, hogy "dögölj meg, mocskos zsidó!" mondatokat ordítozzon? Mert ez talán antiszemitizmus lenne. Igaz, egy zsidó gyűlölete nem jelenti automatikusan az összes zsidó gyűlöletét, az antiszemitizmus meg, ugye, valamennyi zsidó gyűlölete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!