Obama: Amerika megvédi Dél-Koreát

2010. november 24. 09:52

Az amerikai és a dél-koreai elnök megegyezett abban, hogy közös hadgyakorlatot rendeznek válaszként az észak-koreai ágyúzásra. Barack Obama ígéretet tett rá, hogy az Egyesült Államok megvédi a szövetséges Dél-Koreát.

2010. november 24. 09:52

Közös hadgyakorlat megrendezésében állapodott meg Barack Obama és Ri Mjong Bak válaszul a keddi észak-koreai tüzérségi támadásra - adta hírül a Fehér Ház. Az amerikai elnök telefonon hívta fel Ri Mjong Bakot, hogy biztosítsa támogatásáról. A bejelentett hadgyakorlat négy napos lesz, vasárnap kezdődik a Sárga-tengeren, és december 1-ig tart. Részt vesz rajta a George Washington repülőgép-anyahajó is, amely dél-koreai hajókhoz csatlakozik majd.

Barack Obama az ABC News-nak nyilatkozva ígéretet tett arra, hogy megvédi a szövetséges Dél-Koreát, Észak-Koreát pedig komoly fenyegetésnek nevezte. A dél-koreai hírügynökség szerint az ország felfüggesztette annak a humanitárius segélynek a folyósítását, amelyet a nyári áradások miatt küldtek eddig Északnak. Kan Naoto japán kormányfő azt kérte Kínától, hogy segítsen megfékezni Észak-Koreát, a japán kormány pedig válságtanácskozást tart a konfliktus ügyében. Kitazava Tosimi védelmi miniszter szerint nem lehet kizárni, hogy az észak-koreai atomfegyverprogram már igen előrehaladott állapotban van.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2010. november 24. 13:12
Meg Magyarországot is 1956-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!