A bevándórlókról szavaznak Svájcban

2010. november 25. 20:26

Kiutasítaná Svájcból a súlyos bűncselekményeket elkövető bevándorlókat a Svájci Néppárt népszavazási kezdeményezése, közvélemény-kutatások szerint az ország lakosainak 54 százaléka támogatná a tervezetet.

2010. november 25. 20:26

Svájcban vasárnap népszavazást rendeznek a bevándorlás szigorításáról, vagyis arról, hogy a bűncselekményt elkövető bevándorlókat kiutasítsák-e az országból.

A jobboldali Svájci Néppárt (SVP) javaslata alapján visszavonnák mindazon polgárok tartózkodási engedélyét, akik akiket nemi erőszakért, erőszakos bűncselekményért, kábítószer-kereskedelemért, illetve szociális segélyekkel való visszaélésért ítéltek el. Ez a párt kezdeményezte a nemrégiben, hogy az országban tiltsák be a minaretek építését.

A többi svájci párt ellenzi a javaslatot, és figyelmeztetnek arra, hogy ezzel sértenék a nemzetközi jogot. Az Amnesty International szintén felhívta a figyelmet, hogy Svájc ezzel olyan országokba utasítaná ki a menekülteket, ahol kínzást és halálbüntetést alkalmaznak. A közvélemény-kutatások szerint az ország lakosainak 54 százaléka támogatná a kezdeményezést.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
három elemi
2010. november 26. 21:30
Biztos a svájciak nacionalisták, fasiszták,stb...
drieno
2010. november 26. 10:23
csak helyeselhetem, amit a svájciak csinálnak - no mecset, no bűnöző bevándorlók viszont a svájciak többsége talán nem vezethető meg olyan könnyen épp most olvastam a "Bolsevizmus Magyarországon" című tanulmánykötetet 1922-ből, Gratz Gusztáv előszavával, helyesebben előtanulmányával (Gratz többször is volt külügyminiszter a két világháború között) az általános választójog bevezetésével kapcsolatban azt írta, hogy valószínűleg elkerülhetetlen lesz, ezért eminens érdeke az országnak, hogy a leendő szavazók megfelelő szintű oktatásban részesüljenek, hogy felfogják a szavazatukból fakadó döntések következményeit, ne lehessen könnyen befolyásolni illetve becsapni őket...
habarcs123
2010. november 26. 10:14
Az Amnesty International nevű bűnszervezet attól fél,hogy a népszavazás precedens értékű lesz.
Rothmüller Mortizár
2010. november 26. 08:09
egy barom megerőszakol és megfolyt egy másik embert, aztán sipítozik h ne küldjék haza, mert megkínoznák, neadj isten kivégeznék őket. tartsák inkább az adófizetők pénzén jobb esetben 15-20 évig majd mint aki jól végezte a dolgát éldegél haláláig. kéne csinálni egy liberális államot ahol a jogvédők kormányoznak, az amnesti inter a kormány. mi lenne ott? :-)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!