A melegek ellen tüntettek Belgrádban

2010. október 09. 19:28

Több ezren tüntettek a szerb fővárosban a hatóságok által engedélyezett melegfelvonulás megtartása ellen.

2010. október 09. 19:28

Egyes becslések szerint nyolcezren, mások szerint húszezren tüntettek egy szélsőségesen nacionalista szervezet felhívására Belgrádban a "család védelmének" jelszava alatt, hogy tiltakozzanak az ellen, hogy a hatóságok engedélyezték a szerb fővárosban a melegfelvonulást. A jelentős rendőri biztosítás mellett tartott tüntetésen nem történt incidens.

Szerbiában tavaly nem engedélyezték a melegek és a leszbikusok menetét, idén viszont megtarthatják felvonulásukat vasárnap. Mintegy ötszáz részvevőt várnak a demonstrációra, amelyen számos politikus és külföldi diplomata is jelen lesz, hogy kifejezzék szolidaritásukat a szexuális kisebbségek képviselőivel.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2010. október 10. 10:45
Balkán...
magnamater
2010. október 10. 10:22
Nézőpont kérdése. A megerőszakolt bosnyák nők örültek volna a melegeknek
negeev
2010. október 09. 23:43
Ez a téma már akkor is unalmas, amikor Budapesten van felvonulás. Kit érdekel, hogy Belgrádban mi történik?
El Topo
2010. október 09. 21:26
Remélem saját álláspontotok száz százalékos igazolását látjátok abban, hogy bezzeg a kecskebaszó szerbek sem szeretik a buzikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!