Mégsem oszthatatlan Jeruzsálem?

2010. szeptember 01. 15:22

Átengedné a palesztinoknak Kelet-Jeruzsálem egyes részeit Ehud Barak. Az izraeli védelmi miniszter ezt egy nappal a washingtoni közel-keleti béketárgyalások megkezdése előtt mondta el a Haaretz című tel-avivi lapnak.

2010. szeptember 01. 15:22

Jeruzsálem egyes részeit át lehetne adni a palesztinoknak - mondta el Ehud Barak izraeli védelmi miniszter a Haaretz című izraeli lapnak adott interjújában szerdán, egy nappal a közel-keleti béketárgyalások kezdete előtt. Barak hozzátette: a terv értelmében Nyugat-Jeruzsálem és a Kelet-Jeruzsálem területén fekvő 12 zsidó telep izraeli kézben maradna, de a város többi része, negyedmilliónyi arab lakójával együtt palesztin fennhatóság alá kerülhetne.

A baloldali Munkapárt vezetőjének elgondolásával ugyanakkor nem ért egyet Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, aki szerint Jeruzsálem Izrael örök és oszthatatlan fővárosa.

Netanjahu csütörtökön kezd tárgyalásba palesztin partnerével, Mahmúd Abbásszal Washingtonban, Barack Obama amerikai elnök közvetítésével. Jeruzsálem ellenőrzésének kérdése a békefolyamat kulcsfontosságú eleme, mivel Izrael a város egészét, Palesztina pedig a keleti felét tekinti saját fővárosának.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crm114
2010. szeptember 02. 08:16
Kelet-Jeruzsálem 1947 óta a palesztin állam része. Izrael fővárosa Tel-Aviv. Egyelőre legfeljebb Izrael és a Hírszerző kezeli tényként, hogy Jeruzsálem "osztatlan főváros".
1120
2010. szeptember 01. 17:30
Barak odanyilatkozott, Netanjahu cáfolt... Ez már megint csak egy szokásos kommunikációs "húzd meg, ereszd meg-trükk" a Nagy Testvérnek, nem lehet nem észrevenni! Időtlen idők óta ez megy... és már nagyon unalmas! (Egyébként az arabok sem "szentek", ők is vastagon sárosak abban, hogy ennyire elfajultak a dolgok a Szentföldön-még mielőtt bárki félreértene...) Sajnos a történetnek minden valószínűség szerint egy Iránból kilőtt atomtöltet fog véget vetni. Második holokauszt, túlélőkkel... Aztán kezdődik MINDEN elölről, mint 1945-ben. KINEK JÓ EZ? Senkinek a világon... :(
gillag74
2010. szeptember 01. 17:19
Ha ezt a hírt meghallja az LMP vezetősége,azonnal rohannak haza és kitalálják:nem lehet odaadni a palesztinoknak mert tájvédelmi körzet!!!
drienovác
2010. szeptember 01. 16:35
anno csak a zsidó negyed volt az izraelieké, mesmeg kéne az egész igaz, egyelőre erőből ők vannak jobb helyzetben, a kocka azonban fordulhat... az erő tudatában egyre ostobább politikai hibákat vétenek, viszont az USA politikai és pénzügyi támogatása nélkül az erő sem lesz fenntartható
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!