Washington: A legsúlyosabb olajkatasztrófa

2010. május 25. 15:53

Barack Obama szerint az amerikai történelem legsúlyosabb olajkatasztrófája történt a Mexikói-öbölben. Az elnök energiaügyi és klímaváltozási tanácsadója ezt az ABC televízióban jelentette ki.

2010. május 25. 15:53

Carol Browner a Good Morning America című reggeli műsorban úgy fogalmazott: „Ehhez szerintem sajnos kétség sem fér”. A katasztrófa fő felelősének tartott BP olajcég megkezdte a végső előkészületeket ahhoz a szerdai művelethez, amellyel a tervek szerint teljesen lezárják a mélytengeri kutat - mindezt aközben tették, hogy már 36. napja szakadatlanul ömlött a nyersolaj a tengerbe. (MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. május 25. 17:25
elnök úr tévedésben van, ez nem a valaha volt legnagyobb katasztrófa, hanem folyamatban lévő legnagyobb, ki tudja mikor befejeződő és igazából mekkora katasztrófa, amelynek a következményei beláthatatlanok és senkinek fogalma sincsen, hogyan lehetne elhárítani, a kitörést elfolytani nem is értem, hogyan lehetett ekkora mélységű tengerrészen kitermelési engedélyt kiadni lassan véget kéne vetni az olajlobbi hatalmának egyszer s mindenkorra, bármely manőverükkel képesek az egész bolygót veszélybe sodorni, pár milliárd koszos dollárért kockára teszik akár az atlanti óceánt is - jelzem, hogy az oxigéntermelés komoly része folyik a világóceánokban, a tengeri algák által ha még eltart egy darabig a dolog, lényegesen komolyabb problémák elé nézhetünk, mint amit felmelegedés okozhat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!