Elállították az olajömlést

2010. május 27. 17:15

Megszüntették az olajömlést a Mexikói-öbölben. A katasztrófaelhárítást irányító parancsnok ugyanakkor egyelőre óvatos.

2010. május 27. 17:15

Elállították az olajömlést a Mexikó-öbölben, jelentette Thad Allen, az amerikai parti őrség parancsnoka csütörtökön a New Orleans-i rádiónak. A BBC híradása szerint a British Petroleum olajtársaság erőfeszítései végül sikerrel jártak, és a „top kill” elnevezésű eljárással betömték az egy hónappal ezelőtt megsérült mélytengeri olajkút nyílását. A katasztrófaelhárítást irányító parancsnok ugyanakkor hozzátette: még nem lehet biztosan kijelenteni, hogy sikerült teljesen elfojtani a nyersolaj ömlését. A BP még nem kommentálta a történteket, mondván hogy nem fejezték még be a munkát.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. május 28. 13:04
http://www.bp.com/liveassets/bp_internet/globalbp/globalbp_uk_english/homepage/STAGING/local_assets/bp_homepage/html/rov_stream.html a helyzet az, hogy még mindig valami trutyi jön ki a talajból, igaz, legalább nem fekete
drienovác
2010. május 27. 17:22
reggel az n-tv.de-n már mutatták, hogy a lukból már inkább sár jön, mint olaj, a lényeg már az öbölben van... a helyi tengeri bioszférának már annyi, és ki tudja, az áramlatok merre és mennyit vittek el belőle..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!