Harmadik helyen a brit Munkáspárt

2010. április 25. 16:53

Még a liberálisok is megelőzhetik a brit Labourt. A liberálisok elnöke leszögezte: nem segíti hatalomra a Munkáspártot.

2010. április 25. 16:53

A konzervatív The Sunday Times országos felmérése a Konzervatív Pártnak 35 százalékos, a Liberális Demokratáknak 28 százalékos, a Labournek 27 százalékos szavazatarányt mutatott ki. A szintén konzervatív Sunday Telegraph listáján a toryk 35, a liberálisok 31 százalékkal szerepelnek, a Munkáspártnak 26 százaléka van. A liberális Independent on Sunday közvélemény-kutatása szerint a konzervatívok 33, a liberálisok 31 százalékon állnak, a Munkáspárt tábora 27 százalékos. 

A szavazatmegoszlások nem ígérnek abszolút többséget egyik nagy pártnak sem a következő parlamentben, így felmerülhet a brit parlamentáris rendszerben rendkívül ritka koalíciós kényszer, vagy az új választások kiírása. A közvélemény-kutatásokban előre törő liberálisok vezére, Nick Clegg egyenes utalást tett arra, hogy nem lesz hajlandó hatalomban tartani a Munkáspártot, ha az a szavazatarányok alapján a harmadik helyre kerül.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
senor calavera
2010. április 26. 04:06
A brit munkáspártnak fel tudnánk ajánlani a mi kis Tony Blair-ünket a "táncoló Fletó"-t segítségként. Ő itthon most úgyis csak unatkozni fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!