Feloldották a légtérzárat Nagy-Britanniában

2010. április 21. 10:10

A brit polgári repülésügyi hatóság bejelentette a hat nappal korábban életbe léptetett brit légtérzárlat fokozatos feloldását. Magyarországon a helyzet változatlan, a németországi járatokat törölték Ferihegyen.

2010. április 21. 10:10

A légitársaságoknak a légtérzár feloldása után minden repülés előtt és után intenzív átvizsgálásnak kell alávetniük a repülőgépeket a vulkáni hamu okozta esetleges károk feltárására. A legnagyobb brit repülőtér-üzemeltető cég, a Heathrow-t is birtokló BAA szerda hajnalban maga is nyomatékosan arra hívta fel az utazók figyelmét, hogy a zárlat feloldása ellenére sem fog azonnal minden járat elindulni, és az utasoknak továbbra is légitársaságuknál kell érdeklődniük.

A magyar légtérben a helyzet változatlan, nincs magas kockázatú zóna, a legtöbb járat rendben üzemel, de a németországi járatokat törölték Ferihegyen. Szilágyi Károly, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. szóvivője szerdán reggel elmondta: a repülőtéren nincs tömeg, döntően azok az utasok jelentek meg, akiknek induló járatra van jegyük. A Malév Londonba már repül, de öt reggeli járatot: a brüsszelit, a frankfurtit, a stuttgartit, a stockholmit és a göteborgi járatot törölni kényszerült.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!