Bajban a brit konzervatívok

2010. március 01. 07:08

Drasztikusan csökken a toryk támogatottsága, miközben jön föl a Munkáspárt. David Cameronék 37-35 arányban vezetnek Brown pártja előtt. Cameron szerint a konzervatívok hazafias kötelezettsége az ország rendbetétele.

2010. március 01. 07:08
A The Sunday Times című konzervatív lap közvélemény-kutatása szerint a torykra most a választók 37 százaléka voksolna, a Munkáspárt tábora 35 százalékos. A konzervatívok egy hét alatt két százalékpontot vesztettek, a Munkáspárt ugyanennyit nyert. Több mint két éve nem volt ilyen csekély a különbség. A Liberális Demokraták támogatottsága 17 százalékos. A felmérések januárig a konzervatívok tíz ponthoz közeli vezetését jelezték, de utána csökkenni kezdett a támogatottságuk.

David Cameron, a Konzervatív Párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje vasárnap, a toryk Brightonban tartott konferenciáján kijelentette: az országban teljes a zűrzavar, ezért a konzervatívok hazafias kötelezettsége a helyzet visszafordítása, és az, hogy jobb jövőt adjanak az országnak. Hozzátette: katasztrófa lenne, ha újabb öt évre Gordon Brown és működésképtelen, megosztott, veszélyes haláltáncot járó gyenge kormánya maradna az ország élén.

Cameron szerint azonnal hozzá kell kezdeni a deficit felszámolásához, és a konzervatívok - ha kormányra kerülnek - ötven napon belül új vészköltségvetést terjesztenek be, amelynek egyik eleme a társasági adó csökkentése lesz.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csi
2010. március 01. 23:02
http://www.youtube.com/watch?v=mYkGThMYmbk
Ózanagyvarázsló
2010. március 01. 20:57
És mi van akkor, ha véletlenül győznek a toryk?! Azért óvatosan kell bánni az ilyen felmérésekkel: http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/peter_riddell/article7044660.ece Szerintem nem túl jó egy fontos európai testvérpártot feltétlenül korán megítélni.
Edmund Burke
2010. március 01. 18:40
Szokták mondani, messze van még a vége. A Jobbklikken érdekes Navracsics elemzés van, amely nem biztos, hogy mindenben igaz, sőt. http://jobbklikk.hu/index.php?Cikk=998#tovabb
Őrnagy Őrnagy
2010. március 01. 12:57
ÍGY JÁR AZ, AKI EGY FRAKCIÓBAN ÜL EGY MDFESSEL :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!