Timosenko óv

2010. február 14. 13:14

Megóvja az ukrán elnökválasztás eredményét a vesztes.

2010. február 14. 13:14

Az ukrajnai választást meghamisították. Ukrajna egészét tekintve a lehetséges csalások meghaladják az egymillió szavazatot. Ezek a szavazatok elegendőek a győzelmünkhöz - jelentette ki Julia Timosenko a televízió által közvetített szombat esti beszédében. A két jelölt között a szavazatok különbsége kevesebb mint 890 ezer, azaz 3,5 százalékpontos volt.

Meghoztam az egyetlen lehetséges döntést, megóvom a szavazás eredményét a bíróságon. Jogi érvekre támaszkodva megvédelmezem államunkat és az önök választását. Világosan leszögezem: Janukovics nem az elnökünk. Bármi történjék is a jövőben, soha nem lesz Ukrajna legitim módon megválasztott elnöke – mondta a kormányfő.

A nemzetközi megfigyelők szabadnak és tisztának minősítették a választást, Timosenko viszont kijelentette, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet egyes megfigyelői hajlandóak tanúskodni a bíróságokon a „módszeres csalásokról”. Timosenko korábbi kijelentésével ellentétben megígérte: nem szólítja tömegtüntetésekre az utcára a népet. (MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2010. február 14. 17:29
Ty,t, esélye nincs.
Szenzor
2010. február 14. 14:11
A címben én inkább Ty-vel írnám a nevet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!