Affér miatt bukhat az északír kormány

2010. január 11. 11:57

Lemondásra szólították fel Peter Robinson északír miniszterelnököt felesége botrányos ügye miatt. A hatvanéves asszony viszonyt folytatott egy 19 éves fiatalemberrel, akit befolyását felhasználva támogatott is.

2010. január 11. 11:57
A hét végén derült ki, hogy a miniszterelnök felesége, a 60 éves Iris Robinson 2008-ban viszonyt folytatott egy akkor 19 éves fiatalemberrel, Kirk McCambley-vel. A dolgot tovább súlyosbítja, hogy az asszony politikai befolyását felhasználva anyagi támogatást szerzett McCambley éttermének megnyitásához.
 
Az állítólag hosszabb ideje súlyos depresszióval küzdő Iris Robinson azonban tagad mind az északír, mind pedig a londoni parlamentnek. A botrány miatt mindkét mandátumát vissza kell adnia, és távoznia kell a protestáns Demokratikus Unionista Pártból (DUP) is. Peter Robinson tagadja, hogy tudomása lett volna felesége kétes üzleti ügyeiről.
 
David Trimble, a kormánykoalícióban részt vevő Ulsteri Unionista Párt (UUP) elnöke, Észak-Írország korábbi miniszterelnöke kijelentette vasárnap este: Robinson elveszítette szavahihetőségét. Arra számít, hogy a kormányfő néhány napon belül lemond hivataláról. Robinson olyan kormány élén áll, amelyben a korábbi ellenségek, a protestáns DUP és a katolikus Sinn Féin együtt vesznek részt. Lemondása előre hozott választásokat eredményezhet Észak-Írországban.

Robinson allegations - who's involved? (BBC)
 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. január 12. 12:48
Nem tudom..ha undorito, kover, gusztustalan ven es hires majmoknak lehet gyonyoru, fiatal baratoje, akkor egy csinos hatvan eves nonek is lehet fiatal szeretoje. Errol ennyit. Senkinek semmi koze hozza, a problema egyedul az, hogy az asszony felhasznalta a befolyasat az etterem megnyitasahoz.
Molnárgörény
2010. január 12. 12:02
Jó töke lehet a srácnak. Nekem ez nem ment volna, még támogatásért se...
ádámka
2010. január 11. 18:11
ehhez azért gyomor kell...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!