Fallal kerítik el a cigányokat

2009. december 11. 15:30

A szlovákiai Nagymihályban 40 ezer euróért épül a válaszfal.

2009. december 11. 15:30
Közel három méter magas és több mint száz méter hosszú falat építenek a kelet-szlovákiai Nagymihályban (Michalovce) a Kelet lakótelep és a helyi romatelep között. A közeli romatelep lakói panaszkodnak, mivel a fal akadályozza őket abban, hogy keresztülmenjenek a lakótelepen. A város több lakója azonban örül a falnak, mondván, legalább megakadályozza, hogy a romatelep lakóit abban, hogy szemeteljenek és szennyezzék a környéket. 
 
"A fal azért van itt, hogy ne járjanak erre a romák és ne csináljanak itt rendetlenséget. A szeméttárolóból kitúrják a ruhákat, hulladékot és oda hordják, ahol élnek. A szemetet szétszórják az utakon. A lakóházak tövébe odacsinálnak. Ez már hosszú évek óta húzódó probléma, ezért örülünk annak a falnak" - nyilatkozta az egyik lakó. 
 
A nagymihályi városi hivatal szóvivője viszont azt mondta: a fal sport céljából épül, például fallabdázásra illetve kosárlabdázásra is lehet használni, részben pedig zajárnyékolás lesz a feladata. Mint mondta, a beruházás 40 ezer euróba kerül. A kelet-szlovákiai Eperjes melletti Osztrópatak (Ostrovany) község önkormányzata nemrégiben ugyancsak fallal szigetelte el a helyi cigánytelepet, így akarván megelőzni a bűncselekményeket.
 
Nagymihályban fallal szigetelik el a cigányokat (Bumm) 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnMcCain
2009. december 12. 00:30
jah. Ez megoldás. Akár a jobbik is kitalálhatta volna, annyira ötletes. Talán ha nem csak tünetkezelést keresnének(keresnénk) a cigánykérdésre, idővel változna is valami. Abszurd.
Necro
2009. december 11. 18:56
Remélem, lesz ennek visszhangja nyugaton is. Vagy mégsem? Lehet, hogy nekik nincsenek politikusaik, akik abból élnek, hogy ezt elsírják világszerte cigány-irtást vizionálva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!