Folytatódik a mentőakció

2009. november 11. 13:59

A hegyi mentők mégis folytatják a magyar hegymászók keresését.

2009. november 11. 13:59
Kusai Sándor magyar nagykövet ígéretet kapott a kínai külügyminisztériumtól a kutatás folytatására Pekingben. A mentőcsapat eddig öt alkalommal volt fenn hegyen, ahol az alaptáborban megtalálták a magyarok hátrahagyott felszerelését, és mintegy ötezer méteres magasságban a rendelkezésükre álló technikai felszereléssel, nagy erejű távcsövekkel nyomkutatást végeztek, de nem jutottak eredményre. Ezúttal egy másik útvonalon, új irányból igyekeznek megközelíteni azt az 5200-5400 magasan lévő területet, ahol a magyarok eltűnését, fellelhetőségüket valószínűsítik.
 
A nagykövet elmondta, hogy a kínai hadsereg számára jelenleg rendelkezésre álló helikopterek legfeljebb 4000-4200 méter magasságban tudnak repülni, az pedig az alaptábor szintje. Kusai azt is elmondta, hogy korábbi információkból tudni lehet, hogy az előrejutást a kritikus szakaszon mintegy ötszáz-ezer négyzetméteres jégomlások akadályozzák.
 
A négy magyar hegymászóról utoljára október 22-én érkezett hír. Expedíciójukról a délnyugat-kínai Szecsuan tartomány székhelyére október 31-án kellett volna visszaérkezniük. Hivatalos keresésüket ezt követően kezdték meg.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!