H1N1: rosszabb lehet a helyzet az USA-ban, mint hitték

2009. október 30. 10:51

Olaszországban ugrásszerűen felerősödött az újinfluenza-járvány, az USA-ban pedig akár 5,7 millió is lehetett az újinfluenzás megbetegedések száma a járvány első négy hónapjában.

2009. október 30. 10:51
Az elmúlt egy hét alatt 200 ezer megbetegedést észleltek a 60 milliós Olaszországban. Néhány nap alatt 11 emberéletet követelt a fertőzés. Csak csütörtökön négyen haltak bele az influenzába, az utóbbi három napban Nápolyban négy embert vitt el a fertőzés. Az orvosok szerint a friss betegek között aránytalanul sok az 5 és 14 év közötti gyerek.

Mindezzel párhuzamosan az USA-ban akár 5,7 millió is lehetett az újinfluenzás megbetegedések száma a járvány első négy hónapjában - állapította meg a CDC amerikai járványügyi intézet. Ez százszor több, mint ahány laboratóriumi vizsgálattal megerősített esetet jelentettek az orvosok.

A CDC kutatói egy speciális számítási modellel kalkulálják ki a tényleges megbetegedéseket. Ez alapján a vírus áprilisi felbukkanása után az első négy hónapban 1,8 és 5,7 millió között lehetett azoknak a száma, akik megkapták a betegséget.

H1N1: százszor rosszabb lehet a helyzet az USA-ban, mint hitték (Hírszerző, FH)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2009. október 30. 11:55
Ha 100x annyi fertőzésből lett az adott számú haláleset, az azt jelenti, hogy a vírus halálozási kockázata 1%-a az eddig gondoltnak. Nagyon nem gömbölyű ez az egész ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!